Lunds centralstation. C.F. Møller. Photo: Luxigon

Lunds centralstation

Lunds hovedbanegård skal udvikles til et moderne mødested og et infrastrukturelt knudepunkt i Lund og i regionen. Forslaget omfatter en ny stationsbygning, nye bygningsarealer med erhvervslokaler, restauranter og hoteller samt en renovering og flytning af den eksisterende toldbygning fra 1800-tallet.
 Lunds centralstation. C.F. Møller. Photo: Luxigon
Fakta

Bygherre

Jernhusen AB, Trafikverket and Lund Municipality

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

26.000 m²

År

2017-

Konkurrence

1. præmie i parallelt opdrag. 2018

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Elding Oscarson

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i parallelt opdrag. 2018

Lunds hovedbanegård er en af de mest trafikerede togstationer i Sverige, og med den nye station kan der skabes et spændende mødested i byen.

Arkitekturen harmonerer med nærområdet og giver det en karakterfuld silhuet, som kan ses fra flere forskellige steder i byen. Selve stationen skal udvikles til et moderne mødested og et infrastrukturelt knudepunkt i Lund og i regionen. Forslaget omfatter en ny stationsbygning, nye bygningsarealer med erhvervslokaler samt en renovering og flytning af den eksisterende toldbygning fra 1800-tallet.

Den nye stationsbygning er designet som et moderne mødested med inspiration fra Lunds bygningstradition og internationale stationsbygninger. Et sammenhængende tag og en bred bro over sporene knytter de østlige og vestlige dele af Lund sammen. Broens generøse dimensioner giver mulighed for erhvervsmæssige formål ovenover sporene og skaber et nyt hverdagsrum med udsigt over sporområde og byen Lund.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Infrastruktur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.