Barkarby City. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE

Barkarby City

Det naturnära Barkarby City blir i framtiden ett av Stockholms regionala centrum. Ett nav för kollektivtrafik med tåg, tunnelbana och buss gör bostäderna och de många kontoren smidigt tillgängliga, och området er ett attraktivt läge för verksamheter.
Fakta

Uppdragsgivare

Serneke Group

Adress

Järfälla, Stockholm

Omfattning

126 800 m²

År

2018-

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med Okidoki Arkitekter

Landskap

C.F. Møller Architects

Barkarby City är ett omfattande stadsutvecklingsprojekt i Barkarby, Stockholm. En blandning av bostäder, arbetsplatser, restauranger och butiker i de sex nya kvarter som utgör Barkarby City och skapar ett nytt centrum. Ett 1,2 km långt skidspår inomhus är placerat ovanpå en av Stockholms viktigaste infrastrukturnoder. Det blir ett nytt regionalt centrum i Stockholm, där hållbarhet och hälsa står i fokus.

Sportanläggning med längdskidspår

Ett 1,2 km långt längdskidsspår inomhus är öppet för allmänheten året runt, kompletterat med en mindre skridskobana, curlingbana, isbar och kafé. Sportanläggningen blir en destination för familjer, företag och elitidrottare. I anslutning till skidspåret byggs ett hotell på 30 våningar med restaurang, och en skybar på det översta planet. Från tunnelbanan kommer du snabbt upp i hotellobbyn och ett stenkast bort finns sportanläggningen. Bebyggelsen är anpassad så att den bildar ett skydd mot motorvägen och järnvägen i norr, och så att lägre bebyggelse möter den stora parken i söder. Mot områdets centrum och stationen blir byggnaderna gradvis högre. Veddesta III är uppbyggd som en traditionell kvartersstad, men höghus på mellan 12 och 30 våningar ryms också i området.

Fasaderna gestaltas med olika teman såsom glas, tegel och trä, vilket ger olika kvarter en egen prägel och skapar en estetiskt levande stadsdel. Målet är att bygga hållbart och prioritera stommar med trä.

Ett nytt centrum skapas i Barkarby där allt en stad ska erbjuda finns att tillgå. Platsen blir en ny knutpunkt i Mälardalsregionen och Stockholmsområdet. Markområdet för den nya stadsdelen ligger på den västra sidan av E18 i anslutning till det nuvarande Veddesta. Projektet omfattar upp emot 125 000 kvadratmeter bruttoarea.

Konceptet är framtaget av OkiDoki arkitekter i tidigt skede och utvecklat av C.F. Møller Architects i samarbete med Serneke.

Läs mera

Fler projekt | Planering

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.