Ny nedre foajé i Musikhuset i Århus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Ny nedre foajé i Musikhuset i Århus

Utvidgningen av den nya nedre foajén optimerar publikflödet och förbättrar gästupplevelsen med nya faciliteter och sittmöjligheter, och knyter naturligt an till Musikhuset Aarhus ursprungliga interiör.
 Ny nedre foajé i Musikhuset i Århus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Århus kommun representerad av Musikhuset Aarhus / MKB

Producent

MoreWood

Adress

8000 Aarhus C, Denmark

Omfattning

250 m²

År

2020-2021

Entreprenör

HUJ A/S

Ingenjör

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Product Design

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Konstnär

Ingvar Cronhammer

Behovet av ett större område med faciliteter som stöder gästernas helhetsupplevelse i Musikhuset Aarhus har utvecklats sedan New Lower Foyer inrättades 2007. Foajéområdet är direkt kopplat till de två salarna Symphonic Hall och Rhythmic Hall och ligger insprängt i slutet av gångvägen från Musikhusets huvudområde och ankomstfoajé. Syftet med utvidgningen av foajén är att optimera publikflödet och sittplatserna, vilket har uppnåtts genom att förlänga den befintliga gången, skapa en ny pausbar och nya sittplatser.

I och med utvidgningen av den nya nedre foajén har olika zoner skapats så att gästerna kan vistas i olika miljöer och samtidigt vara en del av foajén. Den nya baren är en del av rummet i slutet av gångvägen och skapar en intim baratmosfär med bord och höga stolar med utsikt över den nedsänkta foajén. En mjuk miljö har skapats i övergången mellan baren och foajén med vadderade och omslutande sittplatser klädda i ekpanel. På samma sätt finns det stoppade bänkar i vitt stål och ek längs glasfasaden mellan pelarna i foajén. En bred trätrappa som förbinder den ursprungliga gången med den nedsänkta foajén har förlängts för att ytterligare förbinda de olika sittplatserna, baren och salarna.

Utanför har konstnären Ingvar Cronhammer förlängt sitt ljuskonstverk på undersidan av gångbanans förlängning, för att bevara konstverkets ursprungliga intentioner.

Läs mera

Fler projekt | Kultur/Interiör

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.