ZHAW Campus Winterthur. C.F. Møller

ZHAW Campus Winterthur

Det tekniske universitet ZHAWs nye campus, er et transparent og kreativt centrum for teknisk viden og cutting-edge-innovation, og det er stærkt integreret i sine omgivelser.
 ZHAW Campus Winterthur. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

ZHAW Campus Winterthur

Adresse

Winterthur, Switzerland

Omfang

25.000 m²

År

2018, konkurrence

Ingeniør

Drees & Sommer, ZPF Ingenieure, Pro Engineering, Waldhauser + Hermann, Gruner, Laborplaner Tonelli

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Stähelin Architekten

Landskab

SLA

Den nye campus på det tekniske universitet i Winterthur er en moderne og dynamisk campus, der er tæt forbundet med de omgivende by- og naturområder. Projektet består af tre dele: campusparken og de to bygninger TLN1 og TLN2, der rummer studie- og forskningsfaciliteter. De nye bygninger og campusparken forbinder de eksisterende historiske bygninger med byen Winterthur. Det skaber en urban campus, der står i direkte forbindelse med naturen.

Solpaneler bygget ind i en transparent facade

Bygningens anatomi og de lagdelte gulve ses tydeligt gennem glasfacaderne. Solpaneler er en integreret del af facaden og sikrer, at også fremtidige miljøkrav bliver opfyldt. Den fireetagers bygning TLN1 har et åbent og indbydende stueplan, hvortil der er offentlig adgang. TLN1 er forsynet med to vindeltrapper, der forbinder stueetagen med kantinen på første sal. Etagerne ovenover rummer laboratorier og kontorer, der er placeret rundt om et atrium. Atriet udgør et socialt og kreativt hjerte i bygningen. Herfra kan man umiddelbart se alle funktionerne i bygningen, campusparken og den bymæssige kontekst. Direkte op til atriet er der mødelokaler, udstillingsmuligheder og åbne kontorområder. Området mellem laboratorierne og kontorerne er ikke låst fast, hvilket sikrer fremtidig fleksibel anvendelse. Building TLN2 har laboratorier på de nederste etager og kontorer på etagerne ovenover. Begge bygninger indeholder de bedste omgivelser til studiearbejde og forskning. Med sin åbenhed og grønne koncepter bliver campussen en destination og et benchmark på lokalt såvel som nationalt og internationalt plan.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.