Darwin Centre, andra fasen. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Darwin Centre, andra fasen

Andra fasen av Darwin Center är en tillbyggnad till det berömda Natural History Museum i London.
 Darwin Centre, andra fasen. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Uppdragsgivare

The Natural History Museum

Adress

London, UK

Omfattning

16000 m²

År

2001-2009, 2010

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2001

Entreprenör

BAM Construct UK (main contractor)

Ingenjör

Arup (konstruktioner)
Fulcrum Consulting (installationer)
Buro Happold (brandstrategi)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Turner and Townsend (kostnadsberäkning)

Pris
Pris
  • Civic Trust Award. 2011
  • Dedalo Minosse Award, hedersomnämnande. 2011
  • På “shortlistan” för RIBA Awards i London. 2011
  • Nominerad till Condé Nast Traveller Innovation & Design Awards, kultur. 2010
  • Nominerad till Project of the Year i Building Magazine. 2010
  • På “shortlistan” för RIBA Awards i London. 2010
  • Vinnare av Association for Consultancy and Engineering Awards i kategorin Best Service Engineering Project: Large Firm. 2010
  • Concrete Society Award, Overall Winner. 2009
  • Nominerad till the Mies van der Rohe Award. 2009
  • Plaisterers' Trophy Awards, hedersomnämnanden. 2009
  • Structural Award for Arts or Entertainment Structures. 2009
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2001

Tillbyggnaden är utformad som en enorm åtta våningar hög kokong i en glaslåda. Natural History Museum är en av Storbritanniens fem största attraktioner och samtidigt ett forskningscentrum i världsklass. Darwin Centers arkitektur avspeglar denna dubbla roll och visar för första gången upp mångfalden i museets samlingar och den banbrytande forskning som samlingarna möjliggör för allmänheten.

Kokongen har skapats för att likna en stor silkespuppa och utgör den inre, skyddande behållaren kring museets enastående samling som omfattar 17 miljoner insekter och 3 miljoner växter. Storleken och formen ger besökaren en handgriplig uppfattning om hur omfångsrika de bakomliggande samlingarna verkligen är. Temperatur- och fuktighetssystemen förhindrar nedbrytning och skadedjur så att samlingarna ska kunna bevaras under lång tid framöver. Det formsprutade betongskalets exponerade termiska massa stabiliserar inomhusklimatet och minskar energiförbrukningen.

Besökarna kan uppleva den vetenskapliga miljön i Darwin Center genom en besöksslinga som sträcker sig upp och ned genom kokongen och ger överblick över laboratorier och samlingar. Museets besökare kan på egen hand uppleva Darwin Center som ett fascinerande interaktivt inlärningsställe där de får observera det vetenskapliga arbetet utan att komma i vägen för forskningen.

Läs mera

Fler projekt | Kultur/Forskning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.