B-One Berlin Hyp HQ. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit

B-One Berlin Hyp HQ

Det nye hovedkontor for Berlin Hyp er designet til at understøtte bankens bæredygtige vision samtidig med, at det bidrager til den bymæssige overgang og udviklingen af det omkringliggende område.
 B-One Berlin Hyp HQ. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit
Fakta

Bygherre

Berlin Hyp AG

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

15000 m²

År

2020-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Bygherrerådgiver

BDP

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Transsolar Energietechnik

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Det nye hovedkvarter for ejendoms- og realkreditbanken Berlin Hyp, der ligger i krydset mellem Landwehrkanal og Corneliusbrücke, fuldender den eksisterende bebyggelse indenfor rammerne af kvarterets udviklingsplan. Den 11 etager høje bygning fungerer som et referencepunkt på kanten af Berlins vestlige centrum. Facaden langs Budapester Strasse er terrasseret fra det højeste punkt ned til flugten med en historisk nabovilla på Budapester Strasse 5, så der skabes en respektfuld overgang mellem de forskellige bygningsskalaer. Bygningen er designet til at kombinere nye aktivitetsbaserede arbejdsmiljøer og dynamiske områder for dialog og udveksling af viden med rolige individuelle arbejdspladser til fordybelse og koncentration. Et stort samlende ’town hall’-område fungerer som mødested og kreativt arbejdsområde, hvor der kan afholdes stormøder og receptioner for kunder.

Fokus på bæredygtighed

Fra det flere-etagers samlingsrum følger en serie af mindre, dobbelthøje rum bygningens aftrapning i højden, og skaber varierede arbejdsområder kombineret med grønne udendørsterrasser. På øverste etage afslutter en taghave og et konferencelokale rækken af fællesrum med flotte udsigter over Berlin, og i gårdhaven, mellem den nye og de eksisterende bygninger, er der skabt en grøn oase, der grænser op mod ’town hallen’ og et tilstødende café-område.

De begrønnede terrasser er kombineret med en selv-skyggende facade, der reducerer solindfaldet og fremtræder både roligt og underspillet samtidig med, at solpaneler er integreret diskret i facadens natursten. Det nye hovedkontor tilstræber det højeste niveau af DGNB-certificering, platin.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.