Carlsberg Hovedkontor. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Carlsberg Hovedkontor

Carlsberg-koncernens nye hovedkontor sætter rammerne for en moderne og dynamisk arbejdsplads, hvor omdrejningspunktet har været at skabe en bygning der skaber identitet, vidensdeling og innovation.
 Carlsberg Hovedkontor. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Carlsberg A/S

Adresse

Valby, København, Danmark

Omfang

23200 m² (15.500 m² kontorer, 7.700 m² kælder og parkering)

År

2015-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2007

Bygherrerådgiver

EKJ Rådgivende Ingeniører

Entreprenør

Aarsleff

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Landscape

Gå til media library
Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2007

Det har samtidig været vigtigt, at bygningen fremstår i harmonisk samspil med sine omgivelser og har den æstetiske kvalitet, der kendetegner Carlsberg som virksomhed.

Bygningen ligger i det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen, i København, hvor den ene af bygningens tre fløje danner bro over én af kvarterets hovedindfaldsveje, J. C. Jacobsens Gade, mens de sidste to fløje omfavner Carl Jacobsens historiske have og villa.

Bygningens centrale rum, atriet, åbner op mod Carl Jacobsens Have med udsigt over Carlsberg Byen, hvor Carlsberg har udfoldet og stadig udfolder sin lange historie som bryggerivirksomhed. Stueetagen er åben for kunder og forretningspartnere, og fremstår, med atriet som velkomstrum, indbydende og åben mod sine omgivelser. Atriet gennembryder alle bygningens etager og rundt om atriet, er der, på hver etage, indrettet et fællesområde, hvor virksomhedens ansatte kan mødes. På denne måde samler atriet alle kontorafsnit, både lodret og vandret, således at alle afdelinger opleves som ét samlet arbejdsfællesskab, hvilket styrker samarbejde, vidensdeling og innovation.

Facaden består af store glaspartier, der rytmisk brydes af lodrette kobberbelagte lameller. Kobberet sender tankerne tilbage til de gamle kobberkedler til ølbrygning og refererer samtidig til de mange fine kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bygninger.

Bygningen er tilpasset de historiske omgivelser og skalaen på stedet ved, at nedtrappe højden mod de mindre omkringliggende huse og Carl Jacobsens Villa og ved at udforme facaden med knæk. Resultatet er en bygning, der nænsomt indpasser sig og står i smuk harmoni med sine omgivelser.

Bygningen er et bæredygtigt byggeri med holdbare løsninger, opført i naturlige materialer med lang levetid. Facadens lameller er fx belagt med genbrugskobber og bygningen er bygget efter Københavns kommunes bygningsklasse 2020.

Læs mere

Flere projekter - Kontor/Erhverv/Indretning/Landskab

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.