ITU hovedkvarter i Genève. C.F. Møller

ITU hovedkvarter i Genève

Konkurrenceforslag til et kontorbyggeri for Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU), der balancerer tydelige krav til sikkerhed med et transparent bygningsudtryk der står i klar dialog med byen.
 ITU hovedkvarter i Genève. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

ITU (The International Telecommunication Union)

Adresse

Genève, Switzerland

Omfang

25000 m²

År

2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Stähelin Architekten

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Bygningens samlede komposition tager udgangspunkt i det omgivende område og grundens smalle omrids, hvor rammen sættes for et moderne og innovativt kontorbyggeri. Projektet sammenfletter store kontorarealer, interne flow-arealer og en tydelig opdeling mellem offentlige, semioffentlige og private områder i én sammenhængende bygning. Samtidig balancerer projektet tydelige krav til sikkerhed med nok gennemsigtighed i bygningens udtryk til, at den fremstår som et pulserende og urbant vartegn i dialog med byen.

Forslagets koncept udfolder sig gennem en serie af krystallignende kuber, der omslutter bygningens varierende etagehøjder og lodrette forbindelser. De krystallignende kuber gør det muligt at følge med i forskellige aktiviteter på tværs af bygningen gennem glassets gennemsigtighed og refleksioner. Den indvendige del af bygningen er karakteriseret af en åben rumfornemmelse med atrier der skyder sig op gennem bygningen og åbne, lyse og fleksible arbejdsområder, der ligger ind imellem aktive tagflader og mindre taghaver på toppen. I stueplan er der et konferencecenter med auditorier og et udstillingsområde samt en kantine der vender ud mod parken. Stueetagen står med sin stenbeklædning som en stabil base under resten af bygningen.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.