Rue de la Loi 130. C.F. Møller

Rue de la Loi 130

EU-Kommissionens nye bygning er udformet som et fyrtårn for EU og står således for åbenhed, inklusion og tilgængelighed med det formål at sætte nye standarder for en bæredygtig fremtid.
 Rue de la Loi 130. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

European Commision

Adresse

Bruxelles, Belgium

Omfang

190000 m²

År

2019, konkurrence

Ingeniør

VK Group, Transsolar

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med B2AI

Landskab

Delva Landscape

Præmiering
Præmiering
  • 3. Præmie i international konkurrence. 2019

Den nye bygning omfatter kontorer til mere end 5.250 personer, to daginstitutioner, et besøgscenter, der kan tage imod 345.000 gæster om året, samt 3.000 m² restauranter, butikker og offentligt tilgængelige arealer. Sikkerhedsniveauet er det højeste forfor hele komplekset.

Bæredygtigheds- og energiprofilen for den nye bygning følger BREEAM-standarden, og der er i materialevalget lagt stor vægt på at reducere bygningens CO2-aftryk.

En integreret del af bymiljøet

Komplekset søger at tilpasse sig både den bymæssige kontekst og den menneskelige skala ved at kombinere en tårnkonstruktion med et landskabspodium. De to tårne hæver sig elegant op fra to podier som nye visuelle markører i byens skyline. De er forbundet af et podiumopbygget landskab i højden og en broforbindelse i dobbelthøjde, hvilket skaber et samlet niveau med faciliteter, der lægger op til samvær og byder på mødelokaler og et auditorium.

Podier og broforbindelse er fremstillet i en unik trækonstruktion, et bæredygtigt materiale, der skaber en varm og venlig atmosfære samt et bedre indeklima. Broforbindelsen giver læ for indgangsarealet, som er et grønt og lettilgængeligt terrasselandskab, der forbinder besøgende og beboerne i Bruxelles med Maelbeek metrostation. Der er adgang til de to podier ad særskilte indgange, der også bruges for at komme til daginstitutioner, butikker, et food market samt et besøgscenter, der tilsammen skaber et attraktivt og aktivt offentligt rum i stueplan.

En blanding af åbne arealer, parker og beplantede tage sikrer integration af et rigt grønt landskab med byens bygningsmæssige karakter sammen med taghaverne til bygningens medarbejdere. Tårnene indeholder decentrale atrier med skulpturelle trappeløb, som forbinder kontormiljøerne, hvilket skaber en transparent forbindelse til aktiviteterne inde i bygningen.

Den nye bygning til EU-Kommissionen er designet med henblik på at kunne sikre et sundt og autentisk indendørs arbejdsklima, der har til formål at inspirere til arbejdseffektivitet og tværgående vidensformidling blandt en højst varieret gruppe kolleger fra forskellige hjørner af Europa.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv/Højhuse

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.