Mindet 6, Aarhus Havn. C.F. Møller

Mindet 6, Aarhus Havn

På Mindet 6 ved Aarhus Havn opføres et lyst, skulpturelt tårn og landmark, der forener byliv og kulturhistorie med nye, attraktive kultur- og erhvervs-faciliteter samt offentlige restauranter.
 Mindet 6, Aarhus Havn. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Privat

Adresse

Aarhus C, Danmark

Omfang

45.100 m² (nybyg 39.500 m², ombyg 5.600 m² )

År

2014-2027

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Transsolar

Udgangspunktet for tårnet er en eksisterende og historisk industribebyggelse, der vidner om tidligere tiders industri og kultur på havnen. Den imponerende bygningsstruktur bevares og suppleres af et nyt tårn. Tårnet er integreret i den eksisterende bebyggelse og har samtidig en grundgeometri, der udspringer herfra. Den eksisterende bygning fremstår fortsat med alle sine historiske kvaliteter og får nyt liv ved at åbne sig mod omgivelserne og skabe attraktive ude- og inde-relationer. På taget af den gamle bygning etableres et helt nyt offentligt tilgængeligt grønt taghavemiljø med blandt andet restaurant, orangeri og nyttehaver.

Selve tårnet er udformet som et lyst, slankt og skulpturelt landmark og bidrager med vertikale grønne foyerer til både den nære og større bymæssige kontekst.

Facaderne er opbygget med et rumligt relief i lys terrazzo, der er formet efter solens orientering og med fokus på at sikre optimale dagslysforhold, udsigt og godt indeklima.

Husets geometri bevirker, at bygningens profil orienterer sig til alle sider med en både karakterfuld og stoflig virkning i flere skalaer.

Stedets potentiale - med nærhed til by og vand, gunstige lys- og udsigtsforhold samt en historisk bygningsmæssig sammenhæng udgør således grundlaget for en helt særlig stemning og et unikt projekt med en klar forankring i stedets industrielle historie.

Mindet 6 fremstår dermed som et bymæssigt integreret landmark og fremtidigt pejlemærke for Aarhus med en åben og imødekommende profil.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.