Norsk-Tysk Handelskammer. C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale

Norsk-Tysk Handelskammer

Arkitektonisk kvalitet, fleksibilitet og kontrol over byggeomkostningerne har været vigtige succeskriterier for udvidelsen af Norsk-Tysk Handelskammers lokaler i Oslo. C.F. Møller Architects har stået for renovering og ombygning af hovedbygningen samt tilbygning til- og transformation af portnerboligen.
 Norsk-Tysk Handelskammer. C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale
Fakta

Bygherre

Deutsch-Norwegische/Tysk-Norsk Handelskammer

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

988 m²

År

2011-2016

Bygherrerådgiver

NCO AS

Ingeniør

NCO AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Dahle & Breitenstein (siden 2012 en del af C.F. Møller Architects)

Præmiering
Præmiering
  • Nomineret til Oslo bys arkitekturpris. 2017

Norsk-Tysk handelskammer holder til på Drammensveien 111B, i Oslo, i to hvide murstensbygninger fra 1912-1918 i jugendstil. Både grunden og bygningerne – en tidligere ambassadebygning og en portnerbolig – er omfattet af bestemmelser for bevaringsværdige bygninger. Dette har sat rammerne for renoveringen af de eksisterende bygninger samt projektets tilbygning. Projektets bygherre, Nobert Pestka, brugte meget tid på at finde den rigtige arkitekt og entreprenør til opgaven for at sikre at godt resultat. Han konkluderer: ”Vi er meget fornøjede, og det gode samarbejde mellem arkitekt og entreprenør har været afgørende for at opnå et så godt resultat”. ”Det gode samarbejde og engagement har også sparet os mange timers arbejde”, siger Pestka.

Tilbygningen til portnerbygningen er formet som et skarpskårent geometrisk volumen som kontrasterer de oprindelige jugend-bygninger. Den nye tilbygning har en stueetage på niveau med portnerboligen samt en underetage. Terrænet omkring tilbygningen er sænket på to sider for at give gode dagslysforhold for konferencefaciliteterne i underetagen. Facaden i fiberbeton med perforerede naturmotiver i jugendstil skaber en kobling mellem det nye og det gamle og fungerer som solafskærmning og afskærmning for indsyn. En indgangssmøge tydeliggør mødet mellem den nye og den gamle bygning, og der er præcise detaljer i tilbygningens møde med terræn, tag og eksisterende bygning.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.