SEB Campus. C.F. Møller

SEB Campus

Det nye hovedkvartersområde med plads til 6.000 medarbejdere er et projekt i stor skala, der både skal fungere som attraktiv bydel og som en inspirerende campus for bankens medarbejdere.
 SEB Campus. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

SEB

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

120.000 m²

År

2012

Bygherrerådgiver

Peter Walker BAU Arkitekter

Ingeniør

Tyréns, AKTII

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

SLA

Præmiering
Præmiering
  • Delt 1. præmie, fase 1. 2012

Når bank- og pensionskoncernen SEB flytter sine Stockholmsvirksomheder sammen i Norra Djurgårdsstaden, et tidligere havne- og industriområde i det centrale Stockholm, vil SEB spille en aktiv rolle i at forme og give identitet til en helt ny bydel med unik beliggenhed ved Skærgården.

Hovedgrebet i forslaget er at skabe et byrum åbent for alle. Området inddeles i fire zoner, hvor bygningerne varierer i størrelser, og hvor facaderne forskydes ind og ud. Det skaber fin variation i området, gør det enkelt at orientere sig, og især er det med til at gøre byggeriets skala menneskelig, venlig og imødekommende.

SEBs bygninger vender aldrig ryggen til omverdenen: der er tydelige entréer til alle sider, og med restauranter, butikker og offentlige funktioner placeret i gadeniveau blandet med SEB’s funktioner, bliver området et åbent sted, der inviterer til liv og aktivitet både ude og inde.

Bygningerne ligger omkring et gennemgående strøg, der forbinder og skaber sammenhæng i det store kompleks. Henover gaderne kobles bygningerne sammen af gangbroer, der mødes som et håndtryk i højden, og som fungerer som effektive shortcuts for medarbejderne.

Indvendigt er hver bygning skabt til at være en naturlig mødeplads med visuel kontakt mellem alle medarbejdere.

Skywalk’en - en grøn sti over gadeniveau gennem hele området – binder de forskellige zoner på campus-området sammen og heromkring ligger træningslokaler for medarbejderne, terrasser, bibliotek, kaffebar og soldæk, måske endda med plads til en swimmingpool eller tennisbane.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.