Bremen Überseequartier Schuppen 3. C.F. Møller

Bremen Überseequartier Schuppen 3

Schuppen 3 i Überseestadt er en alsidig nyfortolkning af Bremens historiske pakhusarkitektur, der skal bidrage til at gøre de gamle industrihavnsarealer til en attraktiv destination for borgere og turister.
 Bremen Überseequartier Schuppen 3. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

EuropaQuartier Bremen Grundbesitz GmbH

Adresse

Bremen, Tyskland

Omfang

21.045 m²

År

2019, konkurrenceforslag

Bygherrerådgiver

Julia Erdmann Socialtecture

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Den oprindelige Schuppen 3 var et bevaringsværdigt pakhus fra 1950’erne, som måtte rives ned grundet dårlig bæreevne. Nu hvor havnearealerne nytænkes og genanvendes ønsker byen derfor et nybyggeri, der fortolker og genskaber pakhusarkitekturen på en ny måde, med plads til udadvendte og fleksible funktioner samt boliger og erhverv. Schuppen 3’s design afspejler og respekterer områdets historie, og den nye bygning skal derfor minde om forgængeren i sin form, typologi og fodaftryk.

Åbne og attraktive rum

Pakhuset og byrummet foran det, vil fungere som et nyt indgangspunkt til hele Übersee-kvarteret, der skal tiltrække borgere og turister fra Bremen til den stadig underudviklede bydel. For at få pakhuset til at fremstå åbent og attraktiv etableres en åben stueetage med passager og gårdrum i tæt kontakt med udvendige pladser, der skaber et aktivt offentlig rum i og omkring pakhuset med klare referencer til den industrielle fortid. Stueetagens funktioner er tematiseret omkring det maritime, med alt fra gastronomi og butikker til kultur og børnehave. Over de offentlige arealer ligger en facetteret bygningskrop af tegl, som gentegner pakhusets konturer og stoflighed og indeholder kontorarealer til kreative erhverv. Øverst på taget afspejler en pyramideform med terrassehuse i træ, saddeltaget fra det tidligere pakhus. Terrassehusene i træ på taget ligger med en fantastisk udsigt over havneløbet.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.