Gruner + Jahr Hovedkvarter. C.F. Møller

Gruner + Jahr Hovedkvarter

Det nye hovedkvarter for Gruner + Jahr er tænkt som en moderne og dynamisk ramme – til arbejdspladser, konferencer, og kunder - og også som en fleksibel "generator" der skaber urbanitet i den direkte interaktion mellem by og moderne kontorhus. På den centrale placering langs Lohsepark i Hamborgs HafenCity skabes en moderne hybrid mellem et rationelt kontorhus, en urban mødeplads og et kulturhus der booster bylivet inde såvel som ude.
 Gruner + Jahr Hovedkvarter. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

HIH Projektentwicklung GmbH Gruner+Jahr GmbH & Co KG

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

61.000 m²

År

2018

Bygherrerådgiver

Drost Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Designet består af en urban base, et bånd af kontorområder, et samlende bevægelseslandskab og flere grønne taghaver og gårdrum. Basen rummer de udadvendte offentligt orienterede funktioner der både sikrer en aktiv front mod byen og trækker bylivet ind i huset med ”food outlets”, cafeer og kunsthal, i kombination med Gruner + Jahrs kantine, konferencecenter mv. Kontorområderne over basen er sammensat af fleksible, overskuelige afsnit, der er synlige både indefra og udefra, og underdeles af "soft spots" med uformelle mødesteder, vertikale forbindelser mellem etagerne, og stor åbenhed mod byen.

Basen og kontorafsnittene forbindes via et organisk formet bevægelseslandskab der spænder fra basens gulv til tagterrassen, og som med sine skulpturelle trapper, blødt kurvede etagedæk og broer danner en bevidst kontrast til de rationelle kontorområder: her opfordres husets brugere til at mødes i en ny ramme, her er fleksible arbejdspladser langs balkonkanter, sociale ”break out” områder og ”show case” udstillingsområder på tværs af afdelinger hvor mediehusets mangfoldighed af publikationer kan opleves.

Mod Lohsepark etableres der på taget af basen et uderum med tæt forbindelse til parken, mellem bevægelseslandskabet og kontorbåndet etableres der grønne gårdhaver og på taget af kontorbåndet mod parken etableres der taghave med udsigt over parken og Hamburg by.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.