Hangar 26/27, Schelde. C.F. Møller

Hangar 26/27, Schelde

Historisk pakhus i Belgien er revitaliseret som et levende, urbant hotspot, der er tro mod de omkringliggende omgivelser og historien i havneområdet.
 Hangar 26/27, Schelde. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

CARVER BVBA

Adresse

Antwerpen, Belgium

Omfang

20000 m² (4.000 m² nybyg, 16.000 m² renovering)

År

2019-2022

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Det gamle pakhus ligger ved bredden af floden Schelde i det tidligere havneområde 't Eilandje i Antwerpen.

Transformationen af denne historiske bygning inkluderer en ny mezzaninetage, en ny facade, sydvendte tagkassetter og en udvidelse mod nord. Desuden inddrages Schelde-floden gennem en aktivitetsbaseret havnefront, der samtidig fungerer som en integreret kystsikring. Denne nye 'bytrappe' bruger arkitekturen som en social invitation og skaber en stærk forbindelse mellem byen og floden for Antwerpens indbyggere.

Bygningen står i øjeblikket på søjler. En ny mezzaninetage tilføjes under de eksisterende øverste etager og kommer til at dække parkeringsområdet. Denne dynamiske byetage er gennemsigtig og åben med store vinduer, der skaber en ny forbindelse fra bygningen til byen og floden og udvisker grænsen mellem inde og ude. Havnekajen, bytrappen og gaden bliver til ét stort åbent byrum. I den sydlige ende bliver tre nye udvidelser af tagkassetterne til arbejdsområder med panoramaudsigt.

En ny træfacade gør pakhusets fortælling mere tydelig og definerer bygningen som et ikonisk visuelt vartegn i Antwerpen. Facaden på den eksisterende bygning fortsætter arkitektonisk over i den nordlige tilbygning og giver hele bygningsområdet et sammenhængende udseende.

Den nordlige tilbygning

Mod nordsiden af Hangar 26/27 opføres der en ny kontorbygning. Arkitekturen i denne tilbygning afspejler arkitekturen i de historiske pakhuse på havnen. Fortsættelsen af træfacaden skaber en assimilering mellem gammelt og nyt, samtidig med at der tages hensyn til deres respektive identitet. Designet er baseret på en synlig, modulopbygget konstruktionsramme, der giver optimal fleksibilitet og dermed et enkelt og ærligt udtryk. Lokaler i bygningen med dobbelt højde forbinder to forskellige kontoretager og kombinerer fleksible arbejdspladser med panoramaudsigt over området.

Med dette overordnede design er målet med planen ikke kun at tilføre et passende ekstra element til Antwerpens skyline, men også at aktivere byen og fremme dens rekreative potentiale.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.