Københavns Lufthavn, udvidelse og indretning af terminal 2. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Københavns Lufthavn, udvidelse og indretning af terminal 2

Udvidelsen af Terminal 2 i Københavns Lufthavn øger pladsen til det kommercielle areal CASC (Copenhagen Airport Shopping Center) og skaber samtidig et større flowareal, der kan håndtere lufthavnens øgede passagertilvækst.
 Københavns Lufthavn, udvidelse og indretning af terminal 2. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Københavns Lufthavne

Adresse

Kastrup, Danmark

Omfang

4.000 m²

År

2017-2018

Entreprenør

Jakon

Ingeniør

ISC Rådgivende Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Projektet er en del af en større udvidelse, hvor lufthavnen øger sin kapacitet fra 25 mio. passagerer til 40 mio. passagerer årligt. Med dette projekt forbedres passagerflowet i området ved Finger A og Finger B samtidig med, at der skabes plads til flere butikker.

De kommercielle arealer er organiseret i klynger på den sammenhængende gulvflade og danner et flowareal mellem sig. Butikkerne etableres som ”white boxes” bestående af fleksible enheder, der står som et møblement i det dobbelthøje terminalrum uden at røre ved det sammenhængende loft.

Shopfronterne består af et rammesystem, der danner de enkelte butikkers facade. Rammedesignet binder butiksområderne designmæssigt sammen og er med til at danne ”orden” i en situation hvor der sættes montre og varer ud i flowområdet. Højder og omfang af rammesystemet er tilpasset forskellige situationer.

Det planlagte flow gennem terminalen leder naturligt passagererne forbi butikkerne. Strategisk placerede butikker fungerer som ”lighthouses”, der fanger passagernes opmærksomhed, så de naturligt ledes mod de kommercielle arealer.

Med etableringen af de nye butikker har der desuden været fokus gennemsigtighed, åbenhed og udsigt til flyområdet uden for terminalen. Det betyder blandt andet at restaurantenhederne i Food-Court-området er flyttet væk fra facaden for at give passagerer større kontakt til flyområdet og lukke mere dagslys ind.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.