KANT kontorbyggeri. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

KANT kontorbyggeri

Råt og raffineret kontorhus med stor fleksibilitet for forskellige lejemål. Placeringen er central i Aalborg, hvor en inviterende ankomstpassage er åben for offentligheden.
 KANT kontorbyggeri. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Bygherre

A Enggaard

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

6.300 m²

År

2017-2022

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Mette Fredskild Studio

Landskab

By+Land

Kunstner

Agostino Iacurci

Andre samarbejdspartnere

Moe ing.

På én af de bedste placeringer langs fjorden i Aalborg, ligger kontorhuset i5 som en markant hjørnebygning og nabo til flere af byens ikon-byggerier, heriblandt Musikkens Hus.

Kontorbygningen tilpasser sig omgivelserne i skala, men fremstår samtidig særlig og karakterfuld med facader i en kombination af sorte aluminiumspaneler og store glaspartier.

I gadeplan har bygningen en høj og transparent facade, der skaber åbenhed omkring livet i huset og inviterer forbipasserende ind i det gennemgående og offentlige ankomstområde, som binder byens vestlige side sammen med området Østre Havn. Arealer i hele ankomstområdet har dobbelt højde med plads til scene og faciliteter til events.

På toppen af kontorbygningen skaber et udkragende element mod nord og syd et særligt fokuspunkt i bygningens silhuet. Her ligger fællesfaciliteter som kantine, restaurant, sky lounge og møderum, der giver brugerne en udsigts- og opholdsplatform med spektakulær udsigt til fjordens forløb gennem byen.

Fleksibelt, råt og raffineret

Bygningens indvendige design tager udgangspunkt i placeringen på en tidligere industrigrund i byen. Udtrykket er råt og industrielt, men samtidig raffineret med skiffergulve i foyeren og et spektakulært femetagers vægmaleri af den anerkendte italienske kunstner Agostino Lacurci.

Som et møbel i foyeren placeres en elegant ståltrappe, som fremstår med en særlig bearbejdning og lyssætning. Herfra er der adgang til de respektive lejemål, der kan indrettes fleksibelt alt efter den enkelte lejers behov.

Ved realisering er lejerne i kontorhuset Jyske Bank, E&Y og Det Nordjyske Mediehus.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.