Oslo Horisont. C.F. Møller. Photo: Visulent

Oslo Horisont

Oslo Horisont, et stort transformationsprojekt på i alt 82.000 m² med fokus på innovativ genbrug, bliver skabt centralt i Oslo ved siden af banegården. Projektet består af to højhuse med et hævet offentligt grønt landskab oven på den gamle postterminal.
 Oslo Horisont. C.F. Møller. Photo: Visulent
Fakta

Bygherre

KLP Eiendom

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

82.000 m²

År

2009-

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Kristin Jarmund Arkitekter (nu Nordic Office of Architecture) og Urban Planners Rodeo Arkitekter.

En tidligere postterminal bliver omdannet til en ny indgang til togperronerne på Oslo Hovedbanegård med et kommercielt kontorcenter med flere lejemål, et hotel med konferencecenter, foodcourt, café og cykelparkering. Den eksisterende betonstruktur bliver base for højhusene og sikrer, at en del af Oslos historie bliver bevaret. Genbrugsstrategien omfatter30.000 m² beton, hvilket gør Oslo Horisont til et af Norges største transformationsprojekter.

Den gamle postterminal bliver let og transparent, hvilket sikrer, at byens puls og bevægelse inviteres ind og gøres synlig. Midt i den transparente base etableres en direkte forbindelse til rulletrapper og elevatorer, der fører området og bygningens pendlere til perronerne på Oslo Hovedbanegård. Der skabes et nyt byplan med indgange og forbindelser, der også forbinder bygningen med Akerselva, Nylandsbroen og Schweigaards Gate. Den urbane etage aktiverer og forbinder det omgivende miljø ved at inddrage udendørsarealer, hvor der er menneskeligt aktivitet

Grønne taglandskaber med fokus på rekreation og liv

Cykelparkering er integreret og er en central del af konceptet med egen indkørsel og parkeringskælder med over 3.000 cykelparkeringspladser. Det hele samles omkring et centralt atrium mellem de to højhuse. Der etableres et grønt offentligt landskab på taget af den gamle postterminal, som bidrager positivt til det tætbefolkede byområde. Alt dette er muligt, selv om 70 % af den eksisterende struktur genbruges og fortsætter i det nye projekt, hvilket gør Oslo Horisont til en international rollemodel inden for cirkularitet.

Det højeste højhus er 135 meter højt og rummer fleksible kontorlokaler med op til 3.500 nye arbejdspladser. Det nederste højhus er designet til hoteldrift. Alle brugere har adgang til terrasser med beplantning, der visuelt fremstår som hængende haver i højhusets fulde højde. Omdannelsen giver plads til rekreation og liv i og mellem bygningerne. Midt i hjertet af Oslo, mellem træernes grene på tagterrassen, kan besøgende opleve panoramaudsigten over byen, landskabet og Oslofjorden.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.