Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese Images

Bellerivestrasse 36 Zürich

Modernisering af en ikonisk schweizisk kontorbygning fra slidt 70´er-bygning til en yderst bæredygtig bygning, der er integreret med den omkringliggende park og Zürich sø som en attraktion for brugere og borgere i Zürich.
 Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese Images
Fakta

Bygherre

Allreal Generalunternehmung AG

Adresse

Zürich, Switzerland

Omfang

20000 m²

År

2019 -

Konkurrence

1 Præmie i international arkitektkonkurrence. 2019

Ingeniør

Dr. Lüchinger+Meyer Bauingenieure AG, IBG Graf AG Engineering, AFC Air Flow Consulting AG, Emmer Pfenninger Partner AG, Waldhauser + Hermann AG, BLM Haustechnik AG

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1 Præmie i international arkitektkonkurrence. 2019

Den forældede kontorbygning i Bellerivestrasse 36 fra 1974 omdannes til en moderne og bæredygtig bygning. Bygningens facade får nyt liv i form af en optimeret, energiproducerende, let og transparent facade beklædt med solpaneler, der samtidigt beskytter bygningens indre mod direkte sollys.

Indvendigt består bygningen af kontorer og lejemål, der er forbundet med et nyt atrium, hvilket skaber synergi og videndeling mellem de forskellige afdelinger. Atriummets centrale placering skaber en følelse af identitet og ejerfølelse for brugerne af bygningen.

Eksisterende stentagterrasser vil blive omdannet til grønnere arealer og forbundet med den omgivende park for således at sinke regnvandet, der løber fra tagene ned i jorden, og skabe et område med biodiversitet for planter og mikroorganismer.

Alle indgangene er skaleret ned for at bringe bygningen i øjenhøjde med brugere og forbipasserende. Dette bryder også vind og nedadgående træk og skaber således behageligere rekreative udendørs arealer.

Elegant farvepalet

De horisontale solpaneler på facaden er dækket med farvebehandlet glas, så de matcher metalbeklædningen på den bærende konstruktion for facadeelementerne. Dette giver bygningen et nyt horisontalt og let udtryk, der passer elegant ind i den eksisterende park og giver brugere og forbipasserende indsigt til livet i den nye kontorbygning. Planen er at tilføre træbeklædte elevatorskakter, hvide lofter og stengulv i stueetagen samt trægulv i de overliggende etager for at skabe en elegant farvepalet inde i bygningen.

Renoveringen vil medføre en Swiss Minergie-A-bæredygtighedscertificering.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.