MK7. C.F. Møller

MK7

I hjertet af Werksviertel-Mitte, München, tæt på byens centrum, skaber MK7 en levende og fleksibel arbejdsplads i en samlende bygning, der tilbyder en spændende blanding af kontorer, kultur, underholdning og butikker.
 MK7. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

PATRIZIA Deutschland GmbH

Adresse

München, TYSKLAND

Omfang

15700 m2

År

2020-2023

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Bygherrerådgiver

Ranner Projektmanagement GmbH

Ingeniør

WB-I Wolf+Bogatic PartG mbB
IBF Ingenieurgesellschaft mbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Jühling & Partner
Landschaftsarchitekten bdla mbB

Andre samarbejdspartnere

Nordland Arkitekter, Dispositionsforslag
CL MAP GmbH, Myndighedsprojekt

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Bygningen der fremstår åben og transparens, skaber en stærk forbindelse mellem indvendigt og udvendigt og forbinder MK7-bygningen med det omgivende samfund på en gennemtrængelig, livlig og engagerende måde. Arkitekturen manifesterer sig i en samlende gitterstruktur der giver bygningen en tydelig kurvet signatur, inspireret af de tidligere jernbanespor fra Werksviertel, der åbner mod en fælles fodgængerzone i området.

Energisk byrum

For at integrere det omkringliggende kvarter er grundplanen indrettet med et bredt udvalg af detailmuligheder, fleksible kontorlokaler og samarbejdsfaciliteter, alt sammen placeret i en dobbelthøjde med en offentlig og åben arkade i midten af bygningen. Gennemsigtige og synlige indgange til alle sider forstærker bygningens evne til at skabe en forbindelse mellem dens alsidige formål og det omkringliggende byrum og bidrager til at bygningen bliver en ny destination i byen. Den øverste del af bygningen består af fire kontoretager der er placeret omkring en zig-zag-konfiguration, hvor et åbent og fleksibelt kontorlandskab griber ind i en række eksterne grønne gårde i forskellige højder. Inde i bygningen skaber tre kerner forbindelse mellem kontoretagerne og bygningens indgang. Gårdhaverne bidrager til at bringe dagslyset ind til bygningens store gulvarealer og maksimere mikroklimatiske kvaliteter gennem hele bygningen, samtidig med at de bidrager positivt til drastisk at reducere varmeøeffekten. Facaderne og det indvendige overordnede bygningsnet er lavet af præfabrikerede elementer, både for at reducere byggetid og bygningsomkostninger og tilføje passiv skygge gennem en relief liggende facadestruktur på de store vinduespartier. Bæredygtige materialer, som genbrugsbeton og aluminium, implementeres i bygningen.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.