Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus

Udvidelsen af Ny Nedre Foyer optimerer publikumsflow og forbedre gæsternes oplevelse med nye faciliteter og opholdsmuligheder, og kobler sig naturligt til Musikhuset Aarhus’ oprindelige interiør.
 Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Aarhus Kommune, repræsenteret ved Musikhuset Aarhus / MKB

Producent

MoreWood

Adresse

8000 Aarhus C, Danmark

Omfang

250 m²

År

2020-2021

Entreprenør

HUJ A/S

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Product Design

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Ingvar Cronhammer

Behovet for et større område med faciliteter, der understøtter gæsternes samlede oplevelse i Musikhuset Aarhus, har udviklet sig siden Ny Nedre Foyer blev etableret i 2007. Foyerområdet har umiddelbar tilknytning til de to sale Symfonisk og Rytmisk sal, og ligger nedsænket for enden af gangbroen fra Musikhusets hovedområde og ankomstfoyer. Formålet med udvidelsen af foyerområdet er at optimere publikumsflow samt plads- og siddemuligheder, hvilket er opnået ved at udvide den eksisterende gangbro, etablering af en ny pausebar og nye områder til ophold.

Med udvidelsen af Ny Nedre Foyer er der skabt forskellige zoner så gæsterne kan opholde sig i varierende miljøer og samtidigt være en del af foyerområdet. Som et rum i rummet for enden af gangbroen ligger den nye pausebar, hvor der er skabt en intim barstemning med borde og høje stole, der giver udsyn over det nedsænkede foyerområde. Et blødt miljø er skabt i overgangen mellem barområdet og foyeren med polstrede og omsluttende siddenicher beklædt med egetræspaneler. Ligesom polstrede bænke i hvidt stål og eg er placeret langs glasfacaden mellem foyerens søjler. En bred trætrappe, der forbinder den oprindelige gangbro med den nedsænkede foyer, er udvidet for yderligere at koble de forskellige opholdszoner, baren og salene sammen.

Udvendigt har kunstneren Ingvar Cronhammer forlænget sit lyskunstværk på undersiden af gangbroens udvidelse, for at fastholde kunstværkets oprindelige intentioner.

Læs mere

Flere projekter | Kultur/Indretning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.