Campus Kollegiet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Campus Kollegiet

Det nye kollegiet til Syddansk Universitet i Odense skal bygges på tanken om gode fellesskap. De 250 studentboligene er plassert i tre 15-etasjes bygninger som er forbundet med hverandre. Det betyr at kollegiet mangler bakside og oppleves attraktivt 360 grader rundt. Bygningens markante form vil gjøre den lett gjenkjennelig på campus.
 Campus Kollegiet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

15900 m², 250 boliger + 20000 m² landskap

År

2012-2015

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Civic Trust Award. 2017
  • Fritz-Höger-Award, Special Mention. 2017
  • Worldwide Brick Award, commendation. 2017
  • AR Housing Awards - Highly Commended. 2016
  • Odense kommunes Arkitekturpris. 2016

Kollegierommene ligger ytterst i bygningen, og utformingen av bygget gjør at alle har utsikt over landskapet, samtidig som alle unngår innsyn fra naboen. Hvert rom har egen altan som gjør boligene attraktive, men samtidig har en energimessig funksjon ved at den bidrar til å styre solinnfallet og bidrar til betydelige energibesparelser.

Når man beveger seg ut av rommet og inn mot felleskjøkkenet i midten, blir arealene gradvis mer kollektive. Først ligger en felles stue som overgang til fellesskapet og som sosialt møtested for den mindre klyngen av syv rom som boligene er gruppert i. Innerst ligger kjøkkenet, som felles for hele etasjen og har en glassfasade som sikrer lys og utsikt i tre retninger.

Den øverste etasjen har fantastisk utsikt og er forbeholdt fellesaktiviteter. Den har takterrasser og rom for grupper, studieområder og bankettsal.

Les mer

Flere prosjekter | Høyhus/Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.