Boligtårn Antwerpen. C.F. Møller. Photo: SNfoto

Boligtårn Antwerpen

I Nieuw Zuid-området ved elven Schelde i Antwerpen blir oppført et 24-etasjers boligtårn som omdefinerer boligblokken til et sosialt, vertikalt fellesskap.
 Boligtårn Antwerpen. C.F. Møller. Photo: SNfoto
Fakta

Byggherre

Nieuw Zuid - Triple Living

Adresse

Antwerpen, Belgium

Omfang

15000 m²: 135 boliger (11.500 m²), 900 m² kontorer, 550 m² detaljhandel, 150 m² fellesarealer + 3.850 m² private terrasser og balkonger, 430 m² felles takterrasse, 850 m² hage og 5.500 m² p-kjeller

År

2014-2020

Konkurranse

1. premie i internasjonal konkurranse. 2014

Byggherrerådgiver

Triple Living nv

Entreprenør

BAM Interbuild

Ingeniør

ABT België nv, CES nv, Venac bvba

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Brut Architecture and Urban Design

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med Brut Architecture and Urban Design

Premiering
Premiering
  • 1. premie i internasjonal konkurranse. 2014

I de klassiske boligblokkene møter man gjerne naboen bare i heisen eller gangen, noe som kan være utfordrende når det gjelder å skape en fellesskapsfølelse. Målet med tårnet er å bryte med de tradisjonelle høyhustendensene som isolerer beboerne. Gjennom en rekke arkitektoniske grep skaper boligtårnet et bærekraftig, kollektivt orientert samfunn. Boligtårnet er preget av mangfold, hvor sosiale møter muliggjøres, uten at det går på bekostning av behovet for privatliv.

Tårnet omfatter flere boligtyper beregnet for en mangfoldig sammensetning av beboere: Fra mindre fellesleiligheter for studenter til større familieboliger og live-work-typer. I tillegg til boliger omfatter tårnet også butikker, kontorarealer og fellesfasiliteter.

Et rutemønster deler opp tårnets fasader i mindre enheter. Enhetene omfatter de private altanene for fem leiligheter som er forskjøvet i forhold til hverandre. Det skaper en opplevelse av intimt naboskap på tvers av etasjer med mulighet for både privatliv og sosialt fellesskap. Det er skapt 4000 m² ekstra areal i form av terrasser, vinterhager og takterrasser, som tilfører boligene ekstra kvalitet og bidrar til å formidle bygningens fremtoning, fra den store urbane skala til den menneskelige skala.

Fellesfasilitetene for hele tårnet omfatter sykkelverksted, vaskeri og et fellesrom med taklandskap i 5. etasje som dels av beboerne.

Les mer

Flere prosjekter | Høyhus/Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.