Geysir - Kv Hekla. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE

Geysir - Kv Hekla

Geysir er et nytt og moderne boligtårn i Kista, nord for Stockholm, som med sin sentrale plassering også skal fungere som byens nye møteplass.
 Geysir - Kv Hekla. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE
Fakta

Byggherre

Aros Bostad Vasakronan

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

15 000 m² (13.000 m² boliger og 2.000 m² erhverv)

År

2017-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Ingeniør

Sweco Systems AB

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Geysir blir en markant bygning både i uttrykk og i innhold, og den kommer til å samle Kistas innbyggere og forskjellige bydeler.

De to nederste etasjene i tårnet er en Food Court hvor områdets innbyggere kan møtes. Her finnes det både deli, kafé og restaurant med mulighet for uteservering i den tilstøtende grønne hagen. I hagen kan beboere og restauratører også dyrke sine egne grønnsaker. Et lavt gjerde deler hagen i en offentlig del og en del som kun er for tårnets beboere. Det gir beboerne en følelse av privatliv, samtidig som den visuelle kontakten bevares.

Tårnet setter rammene for en moderne beboelse som kombinerer det urbane, i form av en livlig førsteetasje, med grønne omgivelser og muligheten til å dyrke sine egne grønnsaker. På taket er det en felles, grønn takterrasse, og flere av leilighetene har egen altan og panoramautsikt over Stockholm. Leilighetenes størrelse varierer, noe som gir en mangfoldig beboersammensetning.

Tårnet er delt i to deler som er forskjøvet i forhold til hverandre. Det gir bygningen en gjenkjennelig silhuett og sikrer le til den grønne takterrassen. Fasadens enkle materialvalg i form av terrazzo og tambak gir bygningen en elegant karakter.

Les mer

Flere prosjekter | Høyhus/Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.