Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller

Residential Tower Neuländer Quarree

Boligtårnet byr på lyse og eksklusive boliger av høy kvalitet. Det har en unik arkitektur som gjenspeiler den maritime atmosfæren, og silhuetten gjør at tårnet framstår kubisk og nøyaktig, men samtidig fullt av liv.
 Residential Tower Neuländer Quarree. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

CG Gruppe AG

Adresse

Hamburg-Harburg, Tyskland

Omfang

16 400 m²

År

2018-2019

Byggherrerådgiver

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Krebs+Kiefer Ingenieure (acoustics)

Premiering
Premiering
  • 2. Premie i internasjonal arkitektkonkurranse

Boligtårnet, som ligger ved Harburg innlandshavn i Hamburg, har en unik arkitektur som skiller seg ut i forlengelsen av den tidligere industrihavnen, samtidig som den gjenspeiler den unike beliggenheten med en kombinasjon av maritim atmosfære og levninger fra en svunnen tid. Bygningens silhuett fremstår som kubisk og nøyaktig, samtidig som den er livlig. Den er et slående landemerke blant de andre tårnene og siloene i området. Den rytmiske fasaden med løpende balkonger bak hvite støtter i massiv skala, gir fasaden et uttrykk med vertikale ornamenter, og bryter opp boligtårnet til menneskelig skala. Disse utendørsområdene tolkes som en forlengelse av boarealet med glass som beskytter mot været, samtidig som det sikrer åpenhet og maksimal visuell kontakt.

Bygningen har totalt 190 boenheter med to, tre eller fire rom. Alle enhetene er attraktive og funksjonelle, og de har en takhøyde på 2,80 meter, noe som gir en god romfølelse, samtidig som hver enhet får unik utsikt over byen og havnen. Elementer i terrazzo-betong og lys norsk granitt, kombinert med vinduskarmer i bronse, gir bygningen et tidløst, robust og eksklusivt utseende. Det er plassert et overbygg ved tårnets fot, som med sin transparente design kan tolkes som en hyllest til vannet. I tillegg til inngangsområdet, sikrer kafeen og andre næringsarealer et yrende og urbant folkeliv i første etasje.

Les mer

Flere prosjekter | Høyhus/Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.