Company House III, Skejby. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm

Company House III, Skejby

Skejby Company House III är som sina grannar Company House I och II en flexibel kontorsbyggnad med plats för flera företag som delar faciliteter som personalmatsal, foajé och möteslokaler.
 Company House III, Skejby. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm
Fakta

Uppdragsgivare

NCC Construction Danmark A/S

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

6 000 m²

År

2010-2011

Entreprenör

NCC

Ingenjör

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Company House III skiljer sig dock från sina föregångare genom att vara en hållbar anläggning, belönad med guldmedalj enligt den nya standarden DGNB och utmärkelsen ”Very Good” enligt den engelska standarden BREEAM. DGNB är det första oberoende certifieringssystemet i Danmark som bedömer såväl byggnadens klimatmässiga påverkan som dess ekonomiska och sociala hållbarhet.

Huset är inrett med kontor i varierande former och storlekar och kan anpassas allt efter olika företags önskemål och behov. Byggnaden är i vit betong, glas och koppar, och den kommer således att få en elegant patina med tiden. Energiförbrukningen i Company House III ligger 25 procent under den danska energiramen, och funktioner som mekanisk ventilation och kylning säkerställer ett bra och miljövänligt inomhusklimat. Byggnaden lever också upp till kraven på god belägenhet med avseende på offentliga transporter, miljövänliga byggnadsmaterial och ansvarsfull hantering av byggavfall och spillmaterial.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.