Hotel dAngleterre, totalrenovering. C.F. Møller. Photo: Heidi Lerkenfeldt

Hotel d'Angleterre, totalrenovering

Det mer än 250 år gamla Hotel d'Angleterre är Danmarks mest välkända hotell. Genom århundradena har allt från kungligheter till rockstjärnor och filmstjärnor bott här.
 Hotel dAngleterre, totalrenovering. C.F. Møller. Photo: Heidi Lerkenfeldt
Fakta

Uppdragsgivare

Hotel d'Angleterre

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

19 000 m²

År

2011-2013

Entreprenör

E. Pihl & Søn

Ingenjör

Rambøll & AI Gruppen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Interior Design: GA Design, SPACE Copenhagen and Hotel d'Angleterre by Alan Evensen, Creative Director

Efter den största hotellrenoveringen i Danmarks historia har d’Angleterre återvunnit sin forna prakt och kan på nytt ta sin plats som ett av världens finaste hotell.

Orsaken till renoveringen var att hotellet blivit nedgånget. De många tillbyggnaderna och anpassningarna till tidens krav hade komprometterat byggnadens utseende både invändigt och utvändigt: Fasaden var nedsliten och försedd med fönster i olika vita nyanser, väggar hade rivits, våningar skjutits in och tak sänkts för att få plats med modern teknik, vilket ledde till låga takhöjder. Hotellet har nu genomgått en fullständig renovering som värnar om den historiska byggnaden, men samtidigt ger d'Angleterre ett mer nutida klassiskt formspråk. Målet har varit att inte bara skapa ett modernt och funktionellt flyt i hotellet, utan att också ge en ny känsla av rymlighet åt gemensamma utrymmen, rum och sviter.

För att återskapa Hotel d’Angleterre med känslan av ett "grand palace" har fasaden målats i en sofistikerad gråvit färg och de uttjänta vita fönstren har bytts ut mot nya mörkgröna fönster som bildar en fin kontrast mot den vita fasaden. Hotellets bottenplan öppnar sig mot staden med storslagna, specialdesignade fönster och dörrar, och köpenhamsborna lockas in av restaurangen och den nya champagnebaren.

Nya d'Angleterre har fått färre men större rum, totalt 90 stycken, med en Royal Suite på 250 m² som det största. Inget rum är det andra likt, men alla håller sig inom samma eleganta och ljusa färgskala. De historiska bankettlokalerna och salongerna har restaurerats och kan nu rymma sällskap på upp till 580 personer. Hotellets nya stil är "contemporary classic": Eleganta material i ljusa och behagliga toner, exklusiva ytor och dämpade dekorativa effekter understryker kopplingen mellan gammalt och nytt.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.