SEB Campus. C.F. Møller

SEB Campus

Det nya huvudkontorsområdet med plats för 6 000 medarbetare är ett storskaligt projekt som ska fungera som både en attraktiv stadsdel och ett inspirerande campus för bankens medarbetare.
 SEB Campus. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

SEB

Adress

Stockholm, Sverige

Omfattning

120 000 m²

År

2012

Byggherrerådgivning

Peter Walker BAU Arkitekter

Ingenjör

Tyréns, AKTII

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

SLA

Pris
Pris
  • Delat 1:a pris, fase 1. 2012

Genom att bank- och pensionskoncernen SEB flyttar sin verksamhet i Stockholm till en gemensam plats i Norra Djurgårdsstaden, ett tidigare hamn- och industriområde i centrala Stockholm, kommer SEB att spela en aktiv roll när det gäller att skapa identiteten för en helt ny stadsdel med unikt läge vid Skärgården.

Huvudgreppet i förslaget är att skapa ett stadsrum som är öppet för alla. Området delas in i fyra zoner där byggnaderna varierar i storlek och fasaderna är förskjutna både inåt och utåt. Detta skapar variation i området, gör det enklare att hitta och bidrar framför allt till att göra byggnadernas skala mänsklig, vänlig och tillmötesgående.

SEB:s byggnader vänder aldrig ryggen mot omvärlden. Det finns tydliga entréer på alla sidor, och med restauranger, butiker och offentliga funktioner i gatuplan blandat med SEB:s funktioner blir området till en öppen plats som inbjuder till liv och aktiviteter både ute och inne.

Byggnaderna ligger kring ett genomgående stråk som binder samman och skapar gemenskap åt det stora komplexet. Ovanför gatunivån kopplas byggnaderna samman med gångbroar som möts likt ett handslag i luften, och som fungerar som effektiva genvägar för medarbetarna.

Skywalken – en grön väg över gatunivå som löper genom hela området – binder samman de olika zonerna på campusområdet. Runt omkring ligger träningslokaler för medarbetarna, terrasser, bibliotek, kaffebarer och soldäck, kanske även med plats för en swimmingpool eller tennisbana.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.