Hafenpark Quartier Office. C.F. Møller

Hafenpark Quartier Office

Hafenpark Quartier Office är ett elegant landmärke i det nya Hafenpark Quartier-området i Frankfurt som binder samman de livliga bostadskvarteren runt Europeiska centralbanken med den intilliggande floden.
 Hafenpark Quartier Office. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

B&L Gruppe

Adress

Frankfurt am Main, Tyskland

Omfattning

56 000 m²

År

2020, konkurrens

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Hedersomnämnande i arkitekttävling. 2020

Hafenpark Quartier Office är en inspirerande byggnad med en distinkt identitet som utgör den norra porten till ett nytt urbant område i Frankfurt. Byggnaden är formad som en slinga med ett centralt beläget höghus. Höghuset fungerar som en samlingspunkt, och skapar samtidigt en tydlig avgränsning till det norra området runt innergården, och det södra området kring en öppen gårdsplan. Byggnaden är utformad som tre olika element, alla med egna unika tillgångar.

Öppet och tillgängligt för allmänheten

Byggnaden är utformad som en hållbar och flexibel destination med förstklassiga ytor både inomhus och utomhus. En stor gårdsplan som ansluter till huvudingången binder samman komplexet med det omgivande området samtidigt som den ger ett inbjudande och trivsamt utomhusrum. Byggnaden är utformad för att tillgodose behoven hos en varierande och mångsidig användargrupp genom att tillhandahålla optimerade kommunikationer och arbetsvillkor. Dessutom erbjuder byggnaden en mängd attraktiva platser att bo på för både användare och gäster. Den öppna och offentliga gårdsplanen stärker kopplingen till användarna, till det större grannskapet och staden. Byggnadens rundade former minimerar fasadytan samtidigt som utsikten optimeras. På gatunivå gör den böjda organiska formen att byggnaden verkar inbjudande och bekant för förbipasserande. Mellan byggnadens huvudingång och Honsellstrasse skapas ett stadsrum som uppmuntrar fotgängare att ta en paus. Fasaden är tillverkad av återvunnen eloxerad aluminium i olika toner av brunt och brons.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.