Deloitte Esbjerg. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Deloitte Esbjerg

På de gamla centrala hamnarealerna i Esbjerg, där stadsutvecklingsprojektet Dokken äger rum, ligger konsultföretaget Deloittes nya kontorsbyggnad.
 Deloitte Esbjerg. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Uppdragsgivare

Deloitte Fonden & KPC

Adress

Esbjerg, Denmark

Omfattning

3050 m² och 1000 m² källare

År

2014-2016

Byggherrerådgivning

Kuben Management

Entreprenör

KPC Herning A/S

Ingenjör

Ingeniør`ne

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Byggnadens tre våningar har en tydlig kvadratisk form, som med sin bas i betong tycks växa fram ur nivåskillnaderna i hamnens betonglandskap.

Byggnadens två första våningar är i tegel medan bottenplanet är konstruerat i glas. Det ger ett intryck av att de tunga tegelfasaderna bärs upp av den lätta glasfasaden, vilket ger byggnaden ett karakteristiskt uttryck och en tydlig identitet.

Invändigt är byggnaden planerad för att skapa maximal flexibilitet. Kontorsytorna är fördelade runt ett centralt rum som sträcker sig i husets hela höjd. En trappa i det centrala rummet binder samman våningarna och mynnar ut i matsalen på översta våningen. Från matsalen har man utsikt över de gamla kajerna samt åtkomst till en stor terrass.

I källarplanet finns det parkeringsplatser, teknikrum, depåer och omklädningsrum för personalen.

Läs mera

Fler projekt - Kommersiellt

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.