Valby Maskinfabrik: Montagehallen. C.F. Møller. Photo: Mark Syke

Valby Maskinfabrik: Montagehallen

Montagehallen er en tidligere industrihal, beliggende på et gammelt industriareal i Valby, der nu er omdannet til den levende bydel, Valby Maskinfabrik. C.F. Møller har stået for transformationen af Montagehallen, hvor det oprindelige industrielle udtryk er bevaret samtidig med, at der indvendigt er skabt moderne erhvervsarealer og boliger samt et event- og fælleshus.
 Valby Maskinfabrik: Montagehallen. C.F. Møller. Photo: Mark Syke
Fakta

Uppdragsgivare

Fas 1: De Forenede Ejendomsselskaber (DFE), Fas 2: Jørgen Friis Poulsen

Adress

Valby, Denmark

Omfattning

10 100 m², 1400 m² företagslokaler, 1200 m² event- och sällskapshus samt 66 bostäder

År

2014-2018

Entreprenör

Jørgen Friis Poulsen A/S

Ingenjör

MidtConsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects och Schønherr

Pris
  • Blueprint Award, highly commended. 2019

Montagehallen er bevaringsværdig, og C.F. Møller har i forbindelse med ombygningen også bidraget med en analyse af hallens bevaringsværdier. Værdierne knytter sig blandt andet til hallens 200 meter lange bygningskrop, facadens mønjerøde stålgitterkonstruktion, udfyldt med tavler af røde teglsten, samt det karakteristiske gavlmotiv, tegnet af hallens buede tag og prismeformede ovenlys.

For at bevare hallens unikke patina er de nye erhvervsarealer og event- og fælleshuset, der ligger i hver sin ende af bygningen, isoleret indefra med en klimaskærm af glas. Bag glasset kan man stadig se sporene fra hallens tidligere brug. I begge ender af hallen er der indskudt en ny indvendig bygning båret af en industriel stålkonstruktion i tråd med bygningens oprindelige udtryk.

I den midterste del af hallen, hvor boligerne ligger, er der opført en ny indrykket facade, hvilket sikrer gode dagslysforhold hele vejen gennem lejlighederne. Ved hjælp af en stålkonstruktion, monteret på den nye facade, videreføres takten og den lange, ubrudte fornemmelse fra den oprindelige facade. Stålkonstruktionen bruges samtidig til at spænde altaner ud imellem. Alle boliger har altan eller terrasse på terræn og en stue med et stort vestvendt glasparti, der spænder hele rummets bredde.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.