KANT kontorsbyggnad. C.F. Møller. Photo: Henrik Bo

KANT kontorsbyggnad

Rått och raffinerat kontorsbyggnad med stor flexibilitet för olika hyresförhållanden. Platsen är centralt belägen i Aalborg, där en inbjudande ankomstpassage är öppen för allmänheten.
 KANT kontorsbyggnad. C.F. Møller. Photo: Henrik Bo
Fakta

Uppdragsgivare

A Enggaard

Adress

Aalborg, Denmark

Omfattning

6 300 m²

År

2017-2022

Tävling

Aalborg Kommuns Arkitekturpris. 2023

Ingenjör

Artelia

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Konstnär

Agostino Iacurci

Andra samarbetspartners

Inredning: Mette Fredskild Studio

Pris
Pris
  • Aalborg Kommuns Arkitekturpris. 2023

Kontorsbyggnaden KANT ligger på ett av de bästa lägena längs fjorden i Aalborg och är en slående hörnbyggnad och granne med flera av stadens ikoniska byggnader, bland annat Musikkens Hus.

Kontorsbyggnaden anpassar sig till sin omgivning i skala, men framstår samtidigt som speciell och karaktäristisk med fasader i en kombination av svarta aluminiumpaneler och stora glasfönster.

På gatunivå har byggnaden en hög och genomskinlig fasad som skapar öppenhet runt byggnaden och bjuder in förbipasserande till det kontinuerliga och offentliga ankomstområdet som förbinder stadens västra sida med Østre Havn-området. Områden i hela ankomstområdet är dubbelt så höga och har plats för en scen och lokaler för evenemang.

På toppen av kontorsbyggnaden skapar ett utskjutande element i norr och söder en särskild fokuspunkt i byggnadens siluett. Här finns gemensamma faciliteter som matsal, restaurang, sky lounge och mötesrum, och användarna har en utsiktsplattform med spektakulär utsikt över fjorden när den passerar genom staden.

Flexibelt, rått och raffinerat

Byggnadens inredning bygger på att den ligger på en före detta industritomt i staden. Utseendet är rått och industriellt, men ändå raffinerat, med skiffergolv i foajén och en spektakulär väggmålning i fem våningar av den berömda italienska konstnären Agostino Lacurci.

En elegant ståltrappa är placerad som en möbel i foajén, med en speciell finish och belysning. Härifrån har man tillgång till de respektive lägenheterna, som kan disponeras flexibelt enligt varje hyresgästs behov.

Hyresgästerna i kontorsbyggnaden är Jyske Bank, E&Y och Det Nordjyske Mediehus.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.