Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese Images

Bellerivestrasse 36 Zürich

Modernisering av en välkänd 70-tals kontorsbyggnad i Schweiz till en mycket hållbar byggnad som integreras med den omgivande parken och Zürichsjön för att bli ett nytt dragplåster för användare och boende i Zürich.
 Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller. Photo: Filippo Bolognese Images
Fakta

Uppdragsgivare

Allreal Generalunternehmung AG

Adress

Zürich, Switzerland

Omfattning

20000 m²

År

2019

Tävling

1:a pris i international arkitekttävling. 2019

Ingenjör

Dr. Lüchinger+Meyer Bauingenieure AG, IBG Graf AG Engineering, AFC Air Flow Consulting AG, Emmer Pfenninger Partner AG, Waldhauser + Hermann AG, BLM Haustechnik AG

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1:a pris i international arkitekttävling. 2019

Den föråldrade kontorsbyggnaden på Bellerivestrasse 36 från 1974 byggs om till en modern och hållbar byggnad. Byggnadens fasad får nytt liv i form av en optimerad, energiskapande, ljus och genomskinlig fasad som är klädd med solcellspaneler som samtidigt skyddar interiören från direkt solljus.

Interiören består av kontors- och uthyrningsobjekt som står i förbindelse med ett nytt atrium-utrymme, vilket leder till synergieffekter och kunskapsutbyte mellan de olika avdelningarna. Det centralt placerade atrium-utrymmet ger byggnaden en egen identitet och en samhörighetskänsla för byggnadens användare.

De befintliga takterrasserna i sten görs om till mer gröna utrymmen och kopplas till den omgivande parken för att fördröja regnvattnets väg från taken till marken och skapa biologisk mångfald för växter och mikroorganismer.

Alla entréer är förminskade i syfte att placera byggnaden i ögonhöjd för användarna och förbipasserande. Detta bryter även upp blåst och vindnedslag så att mer trivsamma rekreationsområden bildas utomhus.

Elegant färgpalett

De horisontella solcellspanelerna på fasaden är täckta med färgbehandlat glas för att matcha metallbeklädningen på fasadelementens bärande konstruktion. Detta ger byggnaden ett nytt horisontellt och ljust uttryck som elegant passar med den befintliga parken och ger användarna och förbipasserande god insyn i kontorsbyggnaden. Planen är att använda träbeklädda hisschakt, vita innertak samt stengolv i bottenvåningen och trägolv på ovanliggande våningar för att skapa en elegant färgpalett för byggnadens interiör.

Renoveringens slutresultat blir en Schweizisk hållbarhetscertifiering enligt Minergie-A.

Läs mera

Fler projekt - Kommersiellt/Landskap

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.