Köpenhamns flygplats, utbyggnad och inredning av Terminal 2. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Köpenhamns flygplats, utbyggnad och inredning av Terminal 2

Utbyggnaden av Terminal 2 på Köpenhamns flygplats ökar det kommersiella utrymmet för CASC (Copenhagen Airport Shopping Center) och skapar samtidigt en större flödesareal som kan hantera flygplatsens växande antal passagerare.
 Köpenhamns flygplats, utbyggnad och inredning av Terminal 2. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Uppdragsgivare

Københavns Lufthavne

Adress

Kastrup, Denmark

Omfattning

4000 m²

År

2017-2018

Entreprenör

Jakon

Ingenjör

ISC Rådgivende Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Projektet är en del av en större expansion där flygplatsen ökar sin kapacitet från 25 miljoner passagerare till 40 miljoner passagerare årligen. Detta projekt förbättrar passagerflödet i området vid hall A och hall B, samtidigt som det skapar utrymme för fler butiker.

De kommersiella områdena är organiserade i kluster på den sammanhängande golvytan och bildar ett flödesområde däremellan. Butikerna etableras som ”vita lådor” bestående av flexibla enheter som står som inredningsytor i det extrahöga terminalutrymmet utan att vidröra det angränsande taket.

Butiksfronterna består av ett ramverkssystem som utgör de enskilda butikernas fasader. Ramkonstruktionen binder samman butiksområdena desingmässigt och bidrar till att skapa ordning i en miljö där skyltningar och varor tar plats i flödesområdet. Ramsystemets höjder och bredd är anpassat till olika situationer.

Det planerade flödet genom terminalen leder på ett naturligt sätt passagerare förbi butikerna. Strategiskt placerade butiker fungerar som ”fyrar” som fångar uppmärksamheten hos passagerarna, så att de naturligt dras mot de kommersiella ytorna.

Vid etableringen av de nya butikerna har man också fokuserat på öppenhet, transparens och utsikt i förhållande till flygplanen utanför terminalen. Detta innebär bland annat att restaurangenheterna i foodcourt-området har flyttats bort från fasaden för att ge passagerarna större kontakt med flygplanen och för att mer dagsljus ska släppas in.

Läs mera

Fler projekt | Kommersiellt

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.