Hypoport Campus Lübeck. C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio

Hypoport Campus Lübeck

Hypoport Groups nya huvudkontor är ett campus för möten och utveckling samt en offentlig plats som förenar stad och natur.
 Hypoport Campus Lübeck. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Hypoport SE

Adress

Lübeck, Tyskland

Omfattning

15 000 m²

År

2022

Ingenjör

Schlaich Bergermann Partner sbp gmbh (konstruktion), IB Wackermann GbR (Brand)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Pris
Pris
  • 2:a pris i international arkitekttävling. 2022

Hypoport Group är ett holdingbolag som samlar leverantörer och konsulter inom finans, fastigheter och försäkringar. För att stödja detta är huvudkontorets huvudmål att skapa en identitetsskapande byggnad där Hypoport Group är förenade.

Byggnaden består av tre korsande volymer som visuellt och funktionellt framstår som en sammanhängande struktur med en mängd olika rumsliga situationer som inbjuder de anställda att utbyta idéer och dröja kvar. Byggnadens hjärta, atriumet, erbjuder också en informell miljö för interaktion. Amfiteatertrappor med utsikt över parken och Lübecks historiska gamla stadskärna skapar ett nära sammanhang mellan inne och ute tillsammans med två direkt anslutna takterrasser som gör utomhusutrymmena lättillgängliga. Via en skulpturell trappa i atriumet nås de övre kontorsnivåerna och takterrasserna, liksom en mathall och en förskola.

Referenser till omgivningen

För att framstå som en urbanistisk och småskalig struktur i omgivningarna av den intilliggande parken och Lübecks gamla stadskärna sjunker byggnadsstrukturen i höjdled från gatunivå mot parken och blir en naturlig del av både landskapet och stadsrummet, samtidigt som den bildar takterrasser med utsikt över staden.

En kopparfärgad fasad av återvunnen aluminium förenar byggnaden i ett metalliskt utseende som tillsammans med de vertikala skuggelementen gör att byggnaden ändrar färg något när solen träffar den roterade fasaden. Den varma färgskalan är inspirerad av rödbruna kakelbyggnader i Lübeck, medan de gröna takterrasserna hänvisar till de grönpatinerade koppartaken på kyrktornen i den gamla stadsdelen.

Lekplatser, cykel- och gångvägar i parken samt ett café på campus skapar naturliga mötesplatser för allmänheten, som försiktigt skiljs från huvudkontoret genom platåer, terrasser och trappor på olika nivåer runt byggnaden.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.