MK7. C.F. Møller

MK7

I hjärtat av Werksviertel-Mitte, i München, nära stadens centrum, skapar MK7 en levande och flexibel arbetsplats i en enhetligt sammanhållen byggnad som kan erbjuda en spännande blandning av kontor, kultur, nöje och handel.
 MK7. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

PATRIZIA Deutschland GmbH

Adress

München, TYSKLAND

Omfattning

15700 m2

År

2020-2023

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2020

Byggherrerådgivning

Ranner Projektmanagement GmbH

Ingenjör

WB-I Wolf+Bogatic PartG mbB
IBF Ingenieurgesellschaft mbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Jühling & Partner
Landschaftsarchitekten bdla mbB

Andra samarbetspartners

Nordland Arkitekter, Tidigt skede
CL MAP GmbH, Systemskede

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2020

Byggnaden MK7 uttrycker genom sin transparens en stark koppling mellan in- och utsidan, och ansluter till det omgivande samhället på ett genomsläppligt, levande och engagerande sätt. Arkitekturen formar en stor sammanhållande rutnätsstruktur, med en distinkt, kurvig signatur, som inspirerats av de järnvägsspår som tidigare fanns i Werksviertel, och öppnar sig mot en gemensam gågata i området.

Energisk stadsatmosfär

För att integrera byggnaden med omgivningen innehåller marknivån rikligt med detaljhandelsmöjligheter, flexibla kontorslokaler och utrymmen för co-working, allt i ett utrymme med dubbel takhöjd, med en offentlig öppen arkad mitt i byggnaden. Genomskinliga och synliga ingångar åt alla håll förstärker byggnadernas förmåga att skapa koppling mellan dess mångsidiga innehåll och det omgivande stadsrummet, och bidrar till att göra byggnaden till ett nytt naturligt resmål i staden. Byggnadens övre del består av fyra kontorsvåningar runt en sicksack-struktur, där öppna och flexibla kontorslandskap turas om med en rad externa gröna gårdsutrymmen på olika höjder. Internt sammanbinds kontorsvåningarna med varandra och med byggnadens bas via tre trapphus. Gårdarna bidrar både till att föra in dagsljus till byggnadens generösa golvytor och optimera mikroklimatet i byggnadens alla vrår, samtidigt som de hjälper till att drastisk minska effekten av urban värmeö. Byggnadens övergripande struktur består av prefabricerade element internt och i fasaderna, för att båda förkorta byggtiden och minska byggkostnaden, samt skapa passiv skuggning genom reliefliknande fasadstruktur för de stora fönsterpartierna. I byggnaden används hållbara material, bland annat återvunnen betong och aluminium.

Läs mera

Fler projekt | Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.