Siloetten, boliger i Løgten. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Siloetten, boliger i Løgten

Mange byer i Danmark har et centralt beliggende siloanlæg. De fleste er ikke længere i brug, men mange er fortsat det visuelt dominerende element i den lokale skyline. Således også i Løgten nord for Aarhus, hvor byens nedlagte silokompleks er omdannet til 21 kvalitetsboliger.
 Siloetten, boliger i Løgten. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Løgten Midt A/S v. Amatech A/S og Th. C. Carlsen Løgten A/S

Adresse

Løgten, Danmark

Omfang

3.100 m² (Silo, 21 boliger) + 1500 m² Bytorv

År

2004-2010

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Christian Carlsen Arkitektfirma

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Nomineret til Bæredygtig Beton Prisen. 2013
  • Nomineret til Contractworld Award. 2011
  • Residential of the Year WAN AWARD. 2010
  • Aarhus Kommunes Arkitekturpris. 2010

Selve siloen indeholder trapperum og elevator og danner base for en fælles tagterrasse. Uden på tårnet er boligerne bygget op på en stålkonstruktion med iøjnefaldende former, der rager ud i lyset og landskabet – lidt ligesom legoklodser. Den særlige struktur med fremspring og forskydninger giver alle lejligheder frit udsyn over Aarhus Bugt.

Den gamle silo rummer et mix af et- og to-plansboliger - en struktur der sikrer, at også for de nederste boliger, der rummer to plan, får fuld glæde af udsigten. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 90 – 225 m² og ikke to boliger er ens. Den lave bebyggelse ved bytorvet sikrer frit udsyn til bugten for beboerne i siloen.

Bygningerne rummer fem butikslejemål, et mindre supermarked og fem store boliger med generøse tagterrasser. På grundens øvrige arealer er etableret park med overdækkede p-faciliteter, legepladser og mulighed for ophold. Dertil kommer private haver, der sikrer boligerne et attraktivt nærmiljø og samtidigt udgør et grønt tilskud til Løgtens centrum.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.