4. Maj Kollegiet, Aarhus. C.F. Møller

4. Maj Kollegiet, Aarhus

I årene etter 2. verdenskrig ble det oppført ni 4. Maj kollegier i Danmark til minne om frihetskampen. Som levende monumenter skulle de minne fremtidens unge om motstandskampens verdier og samtidig støtte utdannelsen deres.
 4. Maj Kollegiet, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Thomas og Poul Pedersen
Fakta

Byggherre

Frihedsfonden

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

55 rom

År

1948-1949, 2005: renovering/ombygging

Arkitekt

C.F. Møller Architects

4. Maj Kollegiet i Aarhus er tegnet av C.F. Møller, som også står bak de nærmeste naboene i kvartalet langs Fuglesangs Allé: Handelshøjskolen, Tandlægekollegiet, Musikkonservatoriet og Møllevangskirken. Alle bygningene i kvartalet har samme gjennomførte arkitektur og en homogen bruk av tegl på fasader og tak. Det samme har Aarhus Universitet, som ligger i gangavstand derfra.

4. Maj Kollegiet i Aarhus har 55 rom. Bygningen ble oppført i 1949 i et tidligere kolonihageområde, og en del av beplantningen er beholdt slik at bygningen ligger i grønne og rolige omgivelser. Bygningens fire lave deler danner en lukket gårdshage hvor et fellesareal stikker diskret ut. Delene er ikke snorrette, men ligger lett forskjøvet i små blokker. Fasaden i rødbrun, gyllen tegl og det røde saltaket med solbrent takstein, kun brutt av de kvadratiske, hvite vinduene, vitner om gjennomført materialbruk.

I 2005 renoverte C.F. Møller alle tak, erstattete ytterdører og vinduer og konverterte hele hageområdet; og 2013/14 ble alt utvendig mur og landskap renovert og alle kjøkkenmiljøer med tilstøtende toalett og dusj fasiliteter og fellesarealer ombygd.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.