Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø

Cobrahave

Cobrahave, det nye boligområdet i Ørestad Syd, gjenfortolker Københavns arkitektoniske arv med utgangspunkt i byens klassiske boligområder.
 Cobrahave. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø
Fakta

Byggherre

Obel-LFI Ejendomme A/S (Utvikler: Agenda Property)

Adresse

København, Danmark

Omfang

21 200 m², 220 lejligheter på 70-120 m²

År

2016-2019

Konkurranse

1. premie i konkurranse. 2015

Entreprenør

V8 Construction

Ingeniør

MOE A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2015

Prosjektet, som omfatter 220 leiligheter, ligger like ved det vernede naturområdet Amagerfælled, som med sin rike natur og sine muligheter for rekreasjon tilbyr Cobrahaves innbyggere masse lys og luft i umiddelbar nærhet av leilighetene.

Med inspirasjon fra de klassiske boligområdene i København lekes det fasademessig med gjenkjennelige proporsjoner og dekorative motiver, blant annet karnapper, franske balkonger og fargen på murverket, ofte med røde nyanser. Som i de klassiske boligområdene markeres Cobrahaves base i første etasje med høye sokler og inngangspartier. Taket er artikulert og detaljert med kvister og gesimser.

Innvendig er ønsket å skape fleksible boliger som primært består av leiligheter på ca. 100 m², alle med altan. I hver leilighet skapes det en fast kjerne med kjøkken og bad slik at resten av arealet kan innredes etter behov. På den måten etableres det fleksible planer med leiligheter som kan tilpasses hver enkelt beboer.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.