CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

CeresByen, Bryggerhaven

Boliger til studenter og unge familier som en del av CeresByen, en ny bydel i Aarhus på tomten der Ceres-bryggeriet stod tidligere.
 CeresByen, Bryggerhaven. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

A. Enggaard

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

15 400 m², 230 boliger

År

2014-

Byggherrerådgiver

Rambøll

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

C.F. Møller stod bak masterplanen for CeresByen i 2008. Planen transformerer den gamle bryggetomten i sentrale Aarhus til en ny og levende bydel med boliger for ca. 1000 personer samt studiested for ca. 5000 studenter ved VIA University College. Prosjektet inkluderer en ny boligkarré med 230 boliger i det ene hjørnet av CeresByen.

Med sin oppbygging med mindre, delevennlige leiligheter med to–tre rom, samt ettroms studioleiligheter, henvender boligene seg spesielt til byens unge og studenter, samt unge familier.

Boligblokken oppføres i murverk med trepartier inn mot gården, og den oppføres forskutt slik at den samlede bygningsmassen fremstår med et variert fasadebilde. Bygningens hjerte er et grønt gårdsrom som har et mykt og kupert gresslandskap. Tanken har vært å tilføre bylivet litt landlig idyll med oppholdsarealer mellom gårdsrommets små bakker og nivåforskjeller. Til gårdsrommet er det fri tilgang gjennom små passasjer mellom bygningene samt fra Ceres Allé, hvor en bue markerer inngangen til gårdskomplekset. Alle leiligheter i bygningen får tilgang til egen altan.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.