Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Karré 1 Odense

Nå er to boligprosjekter i gang i boligområdet Karré 1 nær banegården og Kongens have i Odense. Arkitektkontoret har lagt siste hånd på det ene prosjektet, et 12 etasjer høyt bolighøyhus med 58 leiligheter, med plass til mange beboere.
 Karré 1 Odense. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Byggherre

OPUS (Odense Projektudviklingsselskab A/S)

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

6 500 m²

År

2014-2016

Entreprenør

5E Byg

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den arkitektoniske innsatsen har hatt som mål å skape boliger med godt dagslys, med fokus på å skape en variert og levende fasade med fremskutte og inntrukne vinduspartier, altaner med forskjellige fasader og ikke minst bygningens kjennetegn: Et kobberkledd tårn som bygger en arkitektonisk bro til de eldre bygningene i nærheten.

Høyhuset bygges i gul teglstein og skyter opp i to deler med henholdsvis 12 og 6 etasjer, som avtrapper mot sør. Alle de 58 leilighetene har altan mot vest. I tillegg til at altanene gir beboerne en ekstra verdi, spiller de også en viktig rolle i å skape en levende fasade, der de står kledd med både glass og perforert stål. Øverst på den lave delen av bygningen er det planlagt penthouseleiligheter med utsikt over byen.

Det kobberbelagte tårnet er integrert i det ene hjørnet av bygningen, og tanken har vært å understreke høyhusets sammenheng med stedets eksisterende arkitektur.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.