Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Maltgården

Boligområde i Aarhus’ nye kvartal, Ceres Byen, med tydelige relasjoner til byen og attraktive integrerte utendørsområder med muligheter for privatliv og fellesskap.
 Maltgården. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Byggeselskab Olav de Linde

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

11 100 m²

År

2017-2022

Ingeniør

LB Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Bebyggelsen ligger sentralt plassert i nærheten av Aarhus’ sentrum og er en skulpturell og moderne fortolkning av en klassisk karré. Boligområdets høyde trappes ned fra nord til sør for å møte høydene på de omkringliggende bygningene. Det gir bygningen et karakteristisk uttrykk, og gjør det mulig å utnytte takflaten til både felles og private takhager, som gjør at bygningen oppleves levende og imøtekommende med et tydelig levd liv i boligene. Nedtrappingen sikrer gode dagslysforhold og utsikt fra alle leiligheter, og lys til den indre gårdsplassen. Det etableres et urbant område på gårdsplassen. Boligområdet rommer mange forskjellige boligstørrelser, med alt fra studentvennlige leiligheter til familieleiligheter og penthouseleiligheter. Boligenes areal er effektivt utnyttet og har rasjonelle planløsninger.

Attraktive oppholdsområder

Alle leiligheter har tilgang til uterom med mange forskjellige tilbud av utendørs oppholdsområder, som gårdsplass, altaner og felles og private takhager. Bebyggelsens gårdsplass utformes som et felles oppholdsområde, mens det langs bebyggelsens fasader finnes private terrasser for leilighetene i første etasje. Terrassene skjermes med beplantning og hekker for å skape en gradvis overgang fra den felles gårdsplassen til de private oppholdsområdene. Fasaden er i murstein, og tar utgangspunkt i en rutenettstruktur med symmetrisk plasserte vinduspartier og altaner. Etasjeskiller understrekes av snudd murstein som gir et skulpturelt uttrykk og understreker bygningens geometri. Bygningens base består av næringsareal som bidrar til å skape liv rundt bebyggelsen på bakkeplan.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.