Golden Mede boliger, Waddesdon. C.F. Møller. Photo: Virtual Viewing

Golden Mede boliger, Waddesdon

C.F. Møller har stått bak design av to nye boligområder i den engelske landsbyen Waddesdon Village med ca. 2000 innbyggere litt over en times kjøretur fra London.
 Golden Mede boliger, Waddesdon. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

The Rothschild Foundation

Adresse

Waddesdon Village, UK

Omfang

11000 m², 75 enheder

År

2013-2021

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Entreprenør

Allenbuild Ltd

Ingeniør

Prosjekteringsfasen:
Cundall
Vectos
Gardiner & Theobald
Byggefasen:
CAMBRIA

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Placebuilder Architects
Placebuilder Services
Planleggingskonsulent: Montagu Evans
Arkeologi: Wessex Archaeology
Måler: Glanville
Miljø: Bernwood

Premiering
Premiering
  • MIPIM/AR Future Project Award, Commendation. 2019
  • S.ARCH - Conceptual Design Awards - Best Design in Category Residential Project. 2019
  • Shortlisted for Housing Design Award. 2016
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Det sentrale punktet i landsbyen er renessanseslottet Waddesdon Manor, der den velstående familien Rothschild har bodd siden 1874. Slottet huser i dag The Rothschild Foundation, som er en av Englands største og mest betydningsfulle veldedighetsfond. Fondet står også bak byutviklingen med de nye boligområdene.

Hovedidéen i prosjektet har vært å skape et sentralt parkområde som trekker naturen inn i hjertet av den nye bebyggelsen, der stier og grønne passasjer inviterer resten av byen til også å bruke parken.

Boligene består hovedsakelig av rekkehus i to etasjer som er gruppert i mindre klynger – alle med fronten mot det grønne fellesarealet. Boligenes karakteristiske, skrånende tak og markante kvistvinduer gjør at husene får sin egen spesielle identitet i byen, mens fasadematerialene i form av tegl, lys mur og tre skaper forbindelse til den tradisjonelle bebyggelsen i Waddesdon.

Åpne hager og terrasser på forsiden av husene avspeiler ønsket om å åpne opp for de tradisjonelt mer lukkede engelske boligene. På baksiden av hver bolig er det tilgang til en privat terrasse (hager som åpner seg mot det sentrale parkområdet).

Som spesielt fokus er det lagt vekt på å holde biltrafikken til boligområdet på et absolutt minimum med få veier inn og et fravær av gjennomgangstrafikk.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.