Gertrudehus. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Gertrudehus

På Ørestad Boulevard ligger Gertrudehus, som med utgangspunkt i den nærliggende allmenningen er skapt med et grønt og levende gårdsmiljø, med en tydelig referanse til de klassiske brokvartalene i København.
 Gertrudehus. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Byggherre

Bellakvarter A/S

Adresse

København S, Danmark

Omfang

13 748 m², 166 boliger

År

2019-

Entreprenør

V8 Construction

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Gertrudehus består av 166 moderne og romslige leiligheter der optimale dagslysforhold og planløsninger danner rammen for det gode hverdagsliv. Boligene er lyse og innbydende, og de har tilgang til egen balkong, takterrasse eller hage.

Gertrudehus er bygd med utgangspunkt i de arkitektoniske særtrekkene som kjennetegner den københavnske byggeskikken. Bygningen er utformet som en åpen karréstruktur, omkranset av et grønt og levende gårdsmiljø. Gården er utformet som et felles uteareal for beboerne, med plass til både lek og opphold. Gårdsrommet er beplantet med trær og høyt gress, inspirert av nærheten til allmenningen. Fra gården er det adgang til oppgangene og sykkelparkering.

Variert og innbydende arkitektur

Gertrudehus er primært oppført i murstein i jordfarger, som er et materiale som kjennetegner store deler av København, og som får en vakker patina. For å skape variasjon i fasadene brukes murstein i forskjellige nyanser, og detaljer som skaper mangfold i fasadene uten at det går på bekostning av bygningens helhet. Variasjoner i fasadehøyder, tilbaketrekninger og materialer nedskalerer bygningens volum og skaper en variert og imøtekommende arkitektur for både beboere og besøkende. Mot Ørestad Boulevard avsluttes bygningen med et tårn med spesialdesignet relieff i fasaden. Hvite, fargede betongelementer skaper et karakteristisk relieff som i format og mønster refererer tilbake til de klassiske københavnske mursteinsbygningene. Med sin lyse farge står tårnet som en tydelig markør i Ørestad.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.