Havneholmen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Havneholmen

Havneholmen i Aarhus omfatter totalt 400 boliger på et av byens mest attraktive byggefelt ved havnen. Prosjektet er en kombinasjon av byutvikling, fokus på mikroklima og et ønske om å skape mangfold ved vannet.
 Havneholmen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Pensam og TopDanmark

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

38 000 m² bostäder, 14.500 m² p-kjeller

År

2012-2017

Byggherrerådgiver

NIRAS

Entreprenør

NCC Construction

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2012

Havneholmen ligger hovedsakelig ut mot Aarhus-bukten og består av flere høye og slanke bygninger med karakteristiske stålbjelker øverst, som gir en klar referanse til de klassiske kanalhusene med utvendig heiseverk.

Bebyggelsen utgjør en viktig del i arbeidet med å skape en ny og attraktiv bydel ved havnen, omgitt av vann og i nær tilknytning til rekreasjonsområder og lystbåthavn.

Gjennom en blanding av to- og treroms leiligheter og større familieboliger med fem rom har tanken vært at Havneholmen skal ha en mangfoldig beboersammensetning, der alle har utsikten og atkomsten til vannet til felles. I tillegg er 140 av boligene rettet mot seniorer. Prosjektet har fokus på sunt inneklima med generøse mengder dagslys fra gjennomlyste stuer, ventilasjon med varmegjenvinning og egen altan til alle boliger.

Havneholmens felles gårdsrom i hjertet av bebyggelsen gir ly og ro med plass til avslapping samt grønn beplantning med felles strandengtema, for eksempel tuegress, prydgress og elefantgress.

I årene som kommer blir Havneholmen nærmeste nabo til Generationernes Hus, hvor eldreboliger, omsorgsboliger og dagtilbud samler eldre, barn og unge under samme tak for å understreke ønsket om en mangfoldig ny bydel. I tillegg sikrer planleggingen av området et bilfritt miljø for fotgjengere og syklister, med nedkjørsel til en parkeringskjeller under bakken når man kommer inn på området.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.