Carlsberg City, Fristrup Hus. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø

Carlsberg City, Fristrup Hus

I den nordlige delen av den nye attraktive bydelen, Carlsberg City, ligger en ny bebyggelse med en blanding av boliger, næringsliv og kulturelle tilbud. Bebyggelsen tolker Københavns karrébebyggelse på nytt og refererer til bydelens vakre gamle bryggeribygninger, samtidig som den skaper tilsvarende rammer for lyse og moderne boliger.
 Carlsberg City, Fristrup Hus. C.F. Møller. Photo: Tom Jersø
Fakta

Byggherre

Carlsberg Byen P/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

33 000 m², ca 3.000 m² erhverv og ca 18.000 m² boliger, 12.000 m² parkeringskælder

År

2017-2021

Entreprenør

Arpe & Kjeldsholm

Ingeniør

NIRAS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med MVRDV

Landskap

Opland

Bebyggelsen ligger ut mot Kammas Have og består av karréen Fristrup Hus og Tuxens Tårn, som bygges sammen rundt et frodig gårdsrom. Bygningene inneholder 181 leiligheter i karré og tårn, i tillegg til kommersielle leieavtaler på tårnets bakkeplan.

C.F. Møller Architects har vært med på å utvikle reguleringsplanen for Carlsberg City og i tråd med denne fremstår bygningene som et variert volum med tilbaketrekninger i fasaden ut mot nærliggende bygater og plasser. Dette skaper liv, rytme og relieff i fasaden med en rik variasjon av takterrasser, balkonger og byhager i første etasje.

Karréen brytes opp av porter og passasjer som gir offentlige og uformelle ankomster til den grønne hagen i gårdsrommet og videre til Kammas Have. På denne måten glir Fristrup Hus og Tuxens tårn naturlig inn sammen med de omkringliggende plassene og gaterommene. Øverst på karréen står to takhus med hvert sitt selvstendige og lette uttrykk og blir på den måten en nyutvikling av københavnkarréens hjørnemotiv, tårn og spir.

Både karré og tårn er utført i rødlige og mørke nyanser av teglstein, som glir lett og tydelig inn Carlsberg Citys materiale- og fargepalett. Bebyggelsen er oppdelt i mindre byhus med tydelige fasadeskift, som skaper variasjon og bygger videre på Carlsberg Citys håndverkstradisjon med fine detaljer i mønstermurverk.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.