Kongebrohuset. C.F. Møller. Photo: Sønderborg Kommune

Kongebrohuset

Bærekraftig DGNB Gull-sertifisert boligbygg med gode dagslysforhold ved sundet i Sønderborg.
 Kongebrohuset. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

Bitten og Mads Clausen Fonden og A. Enggaard

Adresse

Sønderborg, Danmark

Omfang

4 060 m² og ca. 460 m² kælder (28 lejligheder)

År

2014, 2019-2021

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Med stort fokus på bærekraft har 28 selveierleiligheter blitt oppført ved Sønderborgs havneområde. Kongebrohuset er en del av Sønderborg kommunes Project Zero, der blant annet boliger med effektiv energidesign bidrar til å redusere CO₂-utslippene. I Kongebrohusets design er det stort fokus på grønne tak, minimering av kuldebroer og utnyttelse av dagslyset, som samlet sett har positiv effekt på energioptimaliseringen. Samtidig gir det godt opplyste leiligheter og godt inneklima.

Kongebrohuset har fått DGNB Gull-sertifisering for den høye bærekraftstandarden.

Kvalitetsboliger med utsikt

Materialvalget er basert på kvalitet og levetid samt tilpasning til omgivelsene. En mursteins fasade i røde nyanser står i vakkert samspill med det majestetiske uttrykket i områdets kasernebygninger, mens fasaden med vinduspartier langs sundet kobler seg til det rekreative havneområdet. Bygningens trappeform med enkle forskyvninger skaper letthet og variasjon, som samtidig sikrer at alle leilighetene har godt lys og enestående utsikt. Forskyvningene og den terrasserte strukturen skaper også rom for opphengte balkonger kledd med aluminium i gylne nyanser, som vender ut mot sundet. På de øverste etasjene har leilighetene egne takterrasser med drivhus.

Kongebrohuset er en del av en masterplan som forvandler den tidligere industrihavnen til et levende byområde med parker, byrom, boliger og bygninger til rekreative og kulturelle formål. Kongebrohusets overordnede uttrykk lever opp til den fornemme plasseringen i Sønderborgs havneområde, der det både respekterer den opprinnelige arkitekturen i området og har slektskap med den nye bebyggelsen i form- og fasadeuttrykket.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.