The Village Sthlm. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

The Village Sthlm

I hjertet av det kjente byutviklingsområdet Hammarby Sjöstad i Stockholm har C.F. Møller tegnet et nytt boligområde med miljøriktige boliger og gårdsrom beregnet for familier.
 The Village Sthlm. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Byggherre

Sjöstadsbo AB (Skanska + Areim)

Adresse

Hammarby Sjöstad, Stockholm, Sverige

Omfang

29 000 m², 366 lejligheder + 1250 m² børnehave

År

2013-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Kjellander Sjöberg

Landskap

Andersson Jönsson Landskapsarkitekter

Hammarby Sjöstad ligger like utenfor Stockholm sentrum. Opp gjennom tidene har det foregått en livlig havne- og industriaktivitet i området, som nå er blitt knutepunkt for et av Stockholms største byutviklingsprosjekter. Prosjektet, som omdanner Hammarby Sjöstad fra industriområde til en moderne bydel, omfatter nye boliger til totalt 25 000 personer og er blitt et verdenskjent eksempel på bærekraftig byforvandling.

Utformingen av området Godsvagnen bygger videre på et eksisterende parkareal, Heliosparken, og skaper et grønt karrémiljø for rekreasjon midt i byen, med en tydelig avgrensning av privat offentlig og privat. Tre frittstående bygninger inngår i storkareen og åpner den mot parkområdet.

Det 29 000 m² store prosjektet omfatter 366 boliger og en daginstitusjon samt butikker og kafeer. Rommene mellom husene sørger for tilførsel av dagslys og utsyn mellom gårdsrommene og Heliosparken, og offentlige funksjoner på gateplan gjør parken til et enda mer attraktivt offentlig område for rekreasjon.

Bygningene er todelt i høyden, med et enkelt og robust uttrykk i de nedre delene av tegl og et mer variert og sammensatt uttrykk i de øvre delene, som er pusset i lyse og varme toner. Takarealene fungerer som terrasser, både offentlige og private, og drivhus/vinterhager som beboerne kan benytte året rundt.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.