Karré D i Brokvarteret. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Karré D i Brokvarteret

Karré D inngår i masterplanen for Brokvarteret i Aarhus, der den bidrar til nytolkningen av det klassiske området med skulpturelle mursteinsbygninger og grønne byrom som gir plass til fellesskap og aktiviteter.
 Karré D i Brokvarteret. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

A.Enggaard a/s

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

19 370 m²

År

2019-2021

Entreprenør

A.Enggaard a/s

Ingeniør

NIRAS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Karré D ligger i Brokvarteret, mellom Aarhus sentrum og den frodige naturen mot innsjøen Brabrand. Området har allsidig arkitektonisk uttrykk, sammensetning av innbyggere og plassering, der koblingen til by og natur understrekes av en gjennomgående boulevard som er forbundet med den grønne Brabrandstien med sidegater, smug og oppholdssoner.

Karré D inneholder hus, leiligheter og næringsbygg, og er satt sammen i en skulpturell komposisjon basert på forskjellige former og en varierende skala, samt romlige forskyvninger og relieffer, slik at karreens uttrykk veksler med et unikt lys- og skyggespill. Naturfarget murstein i forskjellige nyanser er det gjennomgående materialet i hele karreen, og det fremhever vekslingen mellom farger, former og de andre materialene.

En del av en helhet

Leilighetene er oppført i rød murstein, mens husene består av lyse steiner. Mot den indre gårdsplassen har beboerne felles grønne hager. Gårdsplassen er hevet et nivå over gateplan, noe som både gir beboerne bedre dagslysforhold i gårdsmiljøet, samt plass til sykkelparkering under gården. Ut mot sidegatene møter karreen byrommet med oppholds- og kantsoner som flyter naturlig sammen med de grønne områdene og bidrar til et naturrikt og levende inntrykk i Brokvarteret.

For Karré D, og for hele Brokvarteret, er det skapt plass til alle typer boligformer, fellesskap og mennesker. Med variasjonen i karreens funksjoner og uttrykk, og det direkte samspillet mellom byrommet og de grønne arealene, bidrar karreen til helhetsinntrykket av Brokvarteret som et både dynamisk, allsidig, grønt og levende bymiljø.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.