City Dox Brussels. C.F. Møller

City Dox Brussels

City Dox ligger ved en kanal, og alle leilighetene har fantastisk utsikt. Mellom bygningene danner grønne hager møtesteder, samtidig som de er positive for områdets biologiske mangfold.
 City Dox Brussels. C.F. Møller
Fakta

Adresse

Brussels, Belgium

Omfang

60 000 m², 460 1-, 2-, 3-værelses lejligheder, studios, fællesområder, erhvev & detail og landscape

År

2019, konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med BRUT

Premiering
Premiering
  • 2. premie i arkitektkonkurranse. 2019

City Dox er et nytt leilighetsprosjekt i Anderlecht, en kommune i Brussel i Belgia. Prosjektet ligger i et frodig naturområde ved Digne du Canal. Prosjektet består av tre bygninger som alle er plassert på en 6 meter høy sokkel som inneholder produksjons- og butikklokaler. Den høyeste bygningen er 14 etasjer, og en av utfordringene i prosjektet har vært å redusere bygningenes visuelle påvirkning. For at bygningene ikke skal virke så massive, brukes en mørk, fast sokkel som fundament. Den rommer produksjons- og butikklokaler. Sokkelen varierer i høyde, og en lysdetalj, som trekkes ut fra fasaden, bidrar til å redusere bygningens påvirkning ytterligere. Lysdetaljen skaper også dybde og en følelse av at bygningen smelter inn i himmelen.

Et grønt sentrum

Alle bygningene er koblet sammen via bygningens «grønne hjerte» – en hevet hage. Ved å gi tilgang til parkeringshuset via hagen, blir den brukt aktivt gjennom dagen. Takene på de høye bygningene har solcellepaneler, og de lavere takene er grønne – slik at det blir fin utsikt fra leilighetene. I tillegg er bikuber, oppsamling av regnvann og lignende en integrerende del av området, for å sikre biologisk mangfold.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.